Tenis

Ivan prošetao Gillesa Müllera

Ivor Krapac • petak, 06.01.2006.

Skraćeni odmor uoči nove sezone zasad ne smeta Ivanu Ljubičiću. Prvi hrvatski "reket" danas se probio u polufinale svog prvog ovogodišnjeg turnira, u indijskom Chennaiju, uz uvjerljivih 6:1 i 6:3 u četvrtfinalnom ogledu s Luksemburžaninom Gillesom Müllerom...

"Ljubo" je u dvoboju s petopostavljenim Müllerom prošao lakše nego u prva dva kola, iako je Luksemburžanin trebao biti opasniji suparnik od Guillerma Garcije-Lopeza i Jirija Vaneka, koje je svladao u prethodna dva nastupa. Müller ima nekoliko zvučnih "skalpova" u protekle dvije sezone (Agassi, Nalbandian, Nadal, Roddick), no protiv Ivana danas nije mogao puno.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Prvi set prohujao je vrlo brzo, uz dva Ljubičićeva breaka, za 3:1 i 5:1. Drugi je bio nešto teži, no sve se rasplelo u Ivanovu korist s nova dva breaka nakon 3:3, za 4:3 i konačnih 6:3. Brzo i bezbolno, za ukupno već 24. polufinale karijere na ATP Touru - naravno, prvo ove sezone.

Među posljednja četiri čeka Belgijac Kristof Vliegen, s kojim se Ivan dosad nije sastajao. Jedini nepostavljeni polufinalist je u četvrtfinalu s glatkih 6:1 i 6:2 svladao četvrtog nositelja Paradorna Srichaphana, koji je u četiri prethodna pokušaja u Chennaiju svaki put dolazio do finala.

Danas ipak nije išlo, jednim dijelom zbog raspoloženog Vliegena, no važnu ulogu vjerojatno je imala i Tajlanđaninova ozljeda noge, zbog koje kasnije nije mogao nastupiti u četvrtfinalu parova.

U donjem dijelu ždrijeba o finalistu će odlučivati drugi nositelj Radek Stepanek i trećepostavljeni Carlos Moya.

Stepanek je danas sa 6:3 i 6:4 bio bolji od Thierryja Ascionea, a Moya je napravio novi korak prema trećem uzastopnom naslovu sa 6:4, 4:6 i 6:1 protiv sedmog nositelja Björna Phaua. Ponovno su mu trebala tri seta, kao i u prethodna dva ovogodišnja kola.

ATP Chennai, 6.1.2006., četvrtfinale: Ljubičić (Hrvatska, 1, WC) - Müller (Luksemburg, 5) 6:1, 6:3, Vliegen (Belgija) - Srichaphan (Tajland, 4) 6:1, 6:2, Moya (Španjolska, 3) - Phau (Njemačka, 7) 6:4, 4:6, 6:1, R. Stepanek (Češka, 2) - Ascione (Francuska) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!