Tenis

I 2006. započela finalom!

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • nedjelja, 08.01.2006.

Ivan Ljubičić i Belgijac Kristof Vliegen danas su uspjeli dovršiti dvoboj u polufinalu ATP turnira u Chennaiju. Meč je počeo na kraju dugog subotnjeg programa u Indiji, kojeg je nekoliko puta ometala, a u kasnim večernjim satima i zatvorila kiša. Prekid se dogodio nakon četiri gema, kod 3:1 u Ivanovu korist, a danas ga je Ljubičić okončao pobjedom...

Prvi hrvatski "reket" krenuo je uz prednost sinoć napravljenog ranog breaka u prvom setu, kojeg je dobio sa 6:3. Drugi set je dobio Belgijanac istim rezultatom, a "Ljubo" je do pobjede i prvog finala ove godine stigao pripetavanjem u trećem setu.

Ljubičića danas očekuje i finale protiv Carlosa Moye, što će mu nakon teškog jutarnjeg polufinala, biti zaista veliki izazov.

Dio razloga za kasni početak, a potom i prekid dvoboja Ljubičića i Vliegena leži u jučerašnjem dugom prvom polufinalu. Treći nositelj i branitelj naslova Carlos Moya slavio je u već uobičajenom ovotjednom stilu, ponovno u tri seta, ovog puta sa 6:4, 6:7(5) i 7:6(3) protiv drugopostavljenog Radeka Stepaneka. Čeh je na putu do poraza propustio break prednosti u odlučujućem setu.

Bilo je zanimljivo i u parovima. Češko-slovačka kombinacija Petr Pala/Michal Mertinak prošla je vrlo uvjerljivo, sa 6:2 i 6:1 protiv Hyung-Taika Leea i Björna Phaua, no glavnina pozornosti pripala je Prakashu Amritraju i Rohannu Bopanni, domaćem dvojcu s wild-cardom.

Indijci su u polufinalu sa 6:1, 3:6 i 11-9 bili bolji od drugopostavljenog njemačkog para Rainer Schüttler/Alexander Waske, uz četiri spašene meč-lopte u produženom tie-breaku, koji se igra umjesto trećeg seta.

ATP Chennai, 7.1.2006., polufinale: Ljubičić (Hrvatska, 1, WC) - Vliegen (Belgija) 3:1, prekid zbog kiše, Moya (Španjolska, 3) - R. Stepanek (Češka, 2) 6:4, 6:7(5), 7:6(3).

Parovi, polufinale: Pala/Mertinak (Češka/Slovačka) - H-T. Lee/Phau (Južna Koreja/Njemačka) 6:2, 6:1, Amritraj/Bopanna (Indija, WC) - Schüttler/Waske (Njemačka, 2) 6:1, 3:6, 11-9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!