Tenis

Svjetski prvaci došli kući

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 05.12.2005.

Još jedan prekrasan doček hrvatskih sportaša doživjela je naša zemlja na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića. Više od 50.000 navijača dočekalo je hrvatsku tenisku Davis Cup reprezentaciju, koja je Hrvatskoj donijela još jednu veliku sportsku titulu. Ili kako je rekao Ivan Ljubičić danas: "Lijepo je što smo ponovno prvaci svijeta i u još jednom sportu"...

Kiša nije zaustavila brojne navijače koji su htjeli zahvaliti Ivanu Ljubičiću, Mariju Ančiću, Goranu Ivaniševiću, Ivi Karloviću i Nikoli Piliću za još jednu veliku radost i još jedan velik uspjeh našeg tenisa i sporta.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

S našim reprezentativcima nije stigao i više od 100 kilograma teški trofej, koji će u prostorije Hrvatskog teniskog saveza stići sljedećeg tjedna, nakon što se riješe carinske procedure.

Više od 50.000 ljudi okupilo se na Trgu Bana Jelačića, a oko 13 sati pridružili su im se i naši zlatni tenisači. Bez izbornika Pilića, koji je iz Bratislave otputovao direktno u München.

"Nije mi žao što nisam igrao, ovo je ipak momčadska pobjeda i ja ponovno čestitam Ljubičiću i Ančiću na svemu što su napravili. Zadnjeg dana smo imali i dosta nesreće sa Ljubinim vratom, srećom, Mario je sve izdržao. Kada je Slovačka u polufinalu svladala Argentinu, bilo je mi pomalo žao što finale neće biti u Hrvatskoj, no naši navijači su u Bratislavi sve učinili da se osjećamo kao doma. Ovo nije kraj, dominirat ćemo Davis Cupom sljedećih barem pet godina", izjavio je Goran Ivanišević u zagrebačkoj zračnoj luci.

Slika 2 od 3.
Foto: FaH

"Puno puta smo u Zagrebu dočekivali hrvatske sportske pobjednike, sjetimo se Janice Kostelić, nogometaša i rukometaša, ali ovaj uspjeh tenisača je jedan od najdražih. Više od 160 zemalja sudjelovalo je ove godine u Davis Cupu, a mala zemlja poput Hrvatske je tek dvanaesti pobjednik. Hrvatski olimpijski odbor je neizmjerno ponosan i na još jednu činjenicu jer na svijetu nema olimpijskog odbora čiji je dopredsjednik, a to je Goran Ivanišević, aktivno sudjelovao u osvajanju takvog natjecanja kao što je Davis Cup", izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Fešta se nastavila na Trgu Bana Jelačića, gdje je naše tenisače, uz desetke tisuća navijača, dočekala pjesma "Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta". Cijela Hrvatska, ali i Hrvati diljem svijeta još su jednom ispunjeni ponosom zbog veličanstvenog uspjeha naših sportaša.

Da nam su nam političari barem upola sposobni i odgovorni kao sportaši, gdje bi nam bio kraj...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!