Tenis

Fantastična atmosfera i hrvatsko-slovačko prijateljstvo

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 05.12.2005.

S jedne strane zbrajali su se ozlijeđeni i pritvoreni u hrvatskom "derbiju svih derbija". Na drugoj strani Europe, pravi navijači pokazali su kako se navija, promovira i voli svoja zemlja...

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Fantastičnu atmosferu u Bratislavi napravili navijači obje reprezentacije. Naših navijača tijekom tri dana finala, bilo je oko trećina kapaciteta dvorane, no nerijetko su bili glasniji i aktivniji od domaćih "drukera".

Bez ijednog incidenta okončani su veličanstveni dani hrvatskog sporta u crvenim kvadratićima okupanoj Bratislavi, a hrvatski navijači pokazali su u Europi da nogomet nije jedina prizma kroz koju ih treba gledati.

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Đorđević

Ulice Bratislave i tribine Simabac arene grmjele su od pjesme, zadovoljstva, čak i kad se gubilo, gubilo se dostojanstveno. Stvorena su lijepa prijateljstva, a kakav su dojam ostavili Hrvati u Bratislavi najbolje govori veliki transparent koji su Slovaci razvili prilikom dodjele "salatare" našim igračima. "Congratulations to Croatia", pisalo je na transparentu koji je bio ukrašen europskim zvjezdicama i porukom "Welcome". Dobrodošli u europsko društvo.

Hrvatski navijači burnim su pljeskom pozdravili domaće igrače i navijače, pred sam kraj ceremonije s "naše" tribine zaorilo se "Slovensko, Slovensko", a navijači obje reprezentacije nastavili su zajedničko druženje i slavlje izvan dvorane.

Ovog vikenda hrvatski navijači pokazali su se u pravom svjetlu. Svi oni "prčeviti" nogometni huligančići imali su puno toga za naučiti gledajući sliku iz Bratislave.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!