Tenis

DAVIS CUP JE NAŠ!!!

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • nedjelja, 04.12.2005.
DAVIS CUP JE NAŠ!!!
Foto: Ante Đorđević

HRVATSKA JE OSVOJILA DAVIS CUP! Ludnica na tribinama, ludnica na terenu, bit će i na ulicama... Ime naše zemlje narednih dana otputovat će u sve djelove kugle zemaljske. Povijesni uspjeh zaokružio je Mario Ančić, koji je u petom meču pobijedio Michala Mertinaka. Sportnet.hr iz Bratislave...

Gotovo je, gotovo! Hrvatska slavi osvajanje najvećeg reprezentativnog teniskog trofeja, uz presudnu pobjedu Marija Ančića protiv Michala Mertinaka u petom meču velikog finala. Igrački je razlika puno veća nego se to pokazalo na terenu, no tako obično biva kad je ulog tako velik kao što je večeras bio. U rangu polufinala ili finala Grand Slam turnira, bez velikog pretjerivanja.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Završilo je sa 7:6(1), 6:3 i 6:4, a najteži od sva tri bio je prvi set, koji nije donio nijedan break. Ančić je imao više prilika i Slovakov servis je konstantno "visio" - 15:40 u prvom gemu, po jedna break-lopta kod 2:2 i 3:3... Jednu break-loptu propustio je i Mertinak, u drugom gemu.

Tie-break prvog seta brzo je otišao u Marijevu korist, uz tri mini-breaka i samo jedan izgubljeni poen. Podjednako uvjerljivo išlo je u cijelom drugom i početkom trećeg seta - u drugom je Ančiću bio dovoljan break kod 1:0, dok je u trećem stigao do breaka već u prvom gemu.

Ipak, ovo jednostavno nije moglo završiti tako lako. Mario je popustio na servisu kod 3:2 i dao Slovaku da se vrati u egal, da bi sve vratio na staro nešto kasnije, presudnim breakom kod 4:4. Ostalo je još "samo" odservirati za meč, a drugi hrvatski "reket" je tu riješio većinu briga odlaskom do 40:0. Iskoristio je treću meč-loptu.

Pamtit ćemo - dogodilo se 4. prosinca 2005., dan koji će ostati upisan u povijesti ovog sporta u Hrvatskoj!

Dominik Hrbaty - Ivan Ljubičić 3:2 (4:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:4)

Michal Mertinak - Mario Ančić 0:3 (6:7, 3:6, 4:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33308.04.2014. u 15:22
    Krene suza kad se ovoga sitin
    Hektor333