Pod Netovom lupom

Zašto tjerate Pilića?

Bernard Jurišić • utorak, 06.12.2005.

Slavlje i pohvale glede osvajanja Davis Cupa još uvijek okupiraju hrvatski javnost. Veliki trofej svakog dana sve više dokazuje svoju veličinu, no većina hrvatskih medija pokrenula je priču u potpuno nepotrebnom smjeru...

Slavlje zbog naših tenisača još uvijek traje i trajat će vjerojatno još dugo. U čitavoj priči, velika većina hrvatskih medija pokrenula je nevažnu i zapravo glupu priču oko toga je li sad svanulo vrijeme da Goran Ivanišević preuzme mjesto Nikole Pilića na čelu buduće hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Kraljević

Nije čudno, niti nesvakidašnje da se hrvatski mediji bave nebitnim i nepotrebnim stvarima. Odavno javnost zamara i iritira kad se svakom stranom sportašu koji dođe u neku od naših liga, nakon jedne ili dvije dobro odigrane utakmice gura mikrofon pod usta s pitanjem "Da li razmišljate o tomu da uzmete hrvatsko državljanstvo i igrate za hrvatsku reprezentaciju". Ta pitanja "preživjeli" su gotovo svi stranci koji su igrali za Cibonu, zadnje "žrtve" su Dinamovi tamnoputi veznjaci Chago i Etto, koji na to pitanje moraju odgovoriti gotovo u svakom intervjuu.

Vezane vijesti

Na sličan način, mediji su u danima slavlja i ponosa zbog osvajanja Davis Cupa, dio svog prostora posvetili forsiranju pitanja hoće li Pilić svoje mjesto kapetana Davis Cup momčadi prepustiti Ivaniševiću.

Iako Pilić ni u jednom trenutku nije izjavio da želi otići iz hrvatske reprezentacije, stvorena je atmosfera da je jedino logično nakon svega što se dogodilo ove sezone u Davis Cupu - da Pilić to mjesto napusti.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

Goran Ivanišević jedino je logično rješenje na kormilu hrvatske Davis Cup momčadi u budućnosti, no zar se to mora dogoditi već naredne sezone? Hrvatski tenis za kormilom svoje reprezentacije ima najboljeg, najiskusnijeg i najtrofejnijeg svjetskog izbornika, koji ne odaje dojam da je željan mirovine, a naši mediji kao da ga što prije žele istjerati i na njegovo mjesto instalirati Gorana.

Zar za Gorana nema dovoljno vremena? Zašto Goranu ne ostaviti mogućnost da se "igra" još malo po Senior Touru, da kupi i upija iskustvo od živuće legende Davis Cupa, kao što je Nikola Pilić i da budemo sretni što jednog dana, kad Pilić sam odluči otići, imamo nekoga tko će vrhunski nastaviti njegov posao?

Zar je potrebno, korektno i pametno, prema hrvatskom tenisu i sportu općentito, prema Piliću i Ivaniševiću, Ljubičiću i Ančiću, toliko forsirati to pitanje "Je li vrijeme da Goran preuzme kormilo Davis Cup reprezentacije"?

Ako je već potrebno odgovoriti na to pitanje, evo, ja ću odgovoriti. Ne, nije vrijeme. Nikola Pilić još uvijek puno toga može, a što je još važnije - želi dati hrvatskom tenisu.

Zašto ga onda tjerate?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!