Ostali sportovi

Poklon za Božić - hrvatski sportski TV kanal

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.12.2005.

Sportska nacija poput hrvatske, ovog Božića mogla bi dobiti najbolji mogući poklon. Hrvatska radiotelevizija najavila je za kraj prosinca početak emitiranja sportsko-zabavnog programa HRT3...

Najave da će HRT i Hrvatski olimpijski odbor zajednički krenuti u projekt televizijskog kanala, sve su bliže realizaciji. Ako je vjerovati najavama prvog čovjeka HRT-a Mirka Galića, hrvatski sportski kanal trebao bi zaživjeti već prije kraja ove godine.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Nakon ukidanja trećeg programa HRT-a, čije je frekvencije zauzeo hrvatski RTL, sport je na TV ekranima u našoj zemlji zauzimao sve manje mjesta. Komercijalne televizije svoje vrijeme radije su poklanjale drugačijim temama i emisijama, dok je "državna dalekovidnica" opravdanja za loš tretman sporta pronašla u nedostatku termina i prostora.

Sad bi se stvari trebale značajno popraviti. Novi kanal bit će slobodan i zamijenit će dosadašnji HRT+, koji je bio kodiran. Na njega će se prebaciti velik dio sportskih prijenosa koji su sada na HRT2, a prostor će dobiti i neki "manji" sportovi, za koje će biti vremena u planiranih 16 sati programa.

Bit će i dovoljno vremena za prisjećanja na brojne velike trenutke, utakmice i uspjehe hrvatskog sporta, koji kupe prašinu u HRT-ovim arhivama.

Ukoliko sve bude prema planu, sport u Hrvatskoj mogao bi dobiti veliki poticaj, a neke lige koje su dosad vodile borbu protiv nezainteresiranosti medija i sponzora, mogle bi dobiti odličan adut u marketinškim akcijama.

Bude li sve prema zamislima, korist bi mogli izvući svi. Hrvatski klubovi, lige, sportaši, sponzori, ali i svi ljubitelji sporta u našoj zemlji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!