Rukomet

Konačno pravo lice za korak do drugog kruga

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2005.

Nakon blijedih igara protiv Nizozemki i većim dijelom susreta s Japanom, hrvatske rukometašice upisale su pobjedu nad Kinom i tako došle vrlo blizu plasmana na treću poziciju i u drugi krug Svjetskog prvenstva. U petak je na rasporedu susret s objektivno puno jačom Rusijom...

Kina - Hrvatska 29:35 (16:18)
Kina: Yun Liu 3, Dong Jie Huang 2, Chan Chan Wang, Min Wang 2, Sha Sha Wang 4, Zhi Qing Zhang 1, Ya Nan Wu 2, Xiao Mei Liu, Lai Miao Sun 1, Wen Juan Wu 4, Wei Wei Li 10.
Hrvatska: Tatari 8, Hrgović 2, Čop 2, Golubić 6, Pušić 5, Kožnjak, Horvat, Pasičnik 12, Popović, Franić, Vresk, Pensa.

Obrane:
Kina: Gui Ni Liu 11/37 (1-7m), Hong Huang 0/2, Geli Yu 1/8
Hrvatska: Stančin 7/21, Jelčić 6/21 (2-7m)

Sedmerci:
Kina: Wei Wei Li 3/5
Hrvatska: Pasičnik 4/5

Isključenja:
Kina: Yun Liu 2, Chan Chan Wang 2, Sha Sha Wang 2, Wen Juan Wu 2, Wei Wei Li 2
Hrvatska: Tatari 2, Čop 2+2, Pušić 2+2

Loša igra protiv Nizozemske i najvećim dijelom susreta s Japanom nisu pružala optimizam uoči ključnog dvoboja s Kinom. Kineskinje su pak u prvom kolu lako svladale Japan da bi doživjele uvjerljiv poraz s Rusijom. Upravo kineska pobjeda nad Japanom bila je upozorenje našim igračicama koje su se 60 minuta mučile s igračicama iz Japana.

Kina je u St. Petersburg dovela novu reprezentaciju, potpuno drugačiju od one koja je proteklih nekoliko godina bila u vrhu svjetskog ženskog rukometa. Smjena generacija koja je pokosila cijeli kineski sport dogodila se kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Susret naše igračice otvaraju bolje nego u prve dvije utakmice i pogocima Dijane Golubić imaju početno vodstvo. No, Kineskinje ne dozvoljavaju stvaranje već razlike i tek u razdoblju od 13. do 17. minute naše igračice serijom 4:0 odlaze na značajnu prednost, 11:6. Dva pogotka u tom razdoblju postigla je Cvita Pasičnik, a po jedan su dodale ponovo raspoložena Golubić i Miranda Tatari.

Rezultatskih promjena nema sve do završnice prvog dijela kada Kina s dva uzastopna pogotka Wei Wei Li i jednim Ming Wangdolazi na 18:16 i s tim rezultatom se odlazi na odmor.

Golubić i Tatari već na samom startu drugog dijela vraćaju Hrvatsku na plus četiri, a od 41. do 48. minute dolazi do konačnog rješenja susreta.

U tom razdoblju Hrvatska postiže sedam, a Kina tek jedan pogodak i odlazimo na 32:23. U posljednjoj minuti Kina smanjuje na od tada najmanjih minus šest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!