Tenis

Ljubo: "Ne pružam drugu priliku"

Igor Petrinović • četvrtak, 02.02.2006.

Ivan Ljubičić svoju je drugu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu preskočio u dva seta. Danac Kenneth Carlsen za protivnika je imao najboljeg tenisača kad je u pitanju dvoranski tenis. Tamo, kaže Ljubičić, uvjeti umanjuju vremenske (ne)prilike. Osim uvjeta, pod kontrolom je bio i meč protiv Carlsena.

"Puno sam zadovoljniji sa servisom", rekao je peti tenisač svijeta poslije susreta u kojem je izgubio tek 10 poena na svoj servis. "Problema sam imao s čitanjem njegovog servisa. I tie-break je bio gust, imao je 5-4 i servis, ali sam uzeo dva poena, a sada više protivniku ne pružam drugu priliku."

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Prvi hrvatski reket u prošlosti je znao imati problema s ljevorukim tenisačima, dok ove sezone u četiri meča još nije izgubio: "Na početku karijere volio sam igrati s ljevacima, pa onda neko vrijeme nisam", priznao je Ljubo. "Ali do sada ove godine imam sve četiri pobjede."

Sljedeći protivnik je dešnjak, Rus Mihail Južnji, koji je ranije danas u tie-breaku trećeg seta izbacio pobjednika Aucklanda Jarkka Nieminena. "Južnji voli igrati na ovoj podlozi, voli vraćati servise i igrati s crte. Ali sigurno ću imati više šanse na protivnički servis nego danas."

Prvi nositelj u petak će izaći na teren Ledene dvorane u 16:15 sati, a nakon meča moći će u ulozi izbornika pogledati meč Ive Karlovića i Austrijanca Stefana Koubeka, potencijalnog protivnika u Davis Cupu za tjedan dana: "Bit će zanimljivo vidjeti njihov meč. U biti mi je drago da je Koubek ovdje pobjeđivao jer se ima manje vremena pripremati za Davis Cup - ali sad je dosta", s osmijehom je završio Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!