Vodeni sportovi

Duje se vraća kući?

Bernard Jurišić • srijeda, 08.02.2006.

Duje Draganja još uvijek nije riješio sve formalnosti glede prijelaza u katarsku plivačku reprezetnaciju. U medijima su se pojavile informacije da Katar još uvijek nije počeo plaćati svoju investiciju, a Hrvatski olimpijski odbor danas je uvrstio Draganju na listu hrvatskih reprezentativaca za Olimpijske igre u Pekingu 2008...

Vijeće HOO-a je na današnjoj sjednici objavilo listu potencijalnih kandidata za nastup na OI u Pekingu. Formirane su dvije kategorije u kojima se trenutno nalaze svi kandidati za Peking, a lista će se, naravno, nadopunjavati tijekom dvije i pol godine koje su preostale do Pekinga.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

U "A" kategoriji potencijalnih kandidata su: atletičari: Ivana Brkljačić, Sanja Gavrilović, Andras Haklits, Edis Elkasević, Danijela Grgić i Blanka Vlašić, boksač Marijo Šivolija Jelica, dizač utega Nikolaj Pešalov, jedriličari: Mate Arapov i Marin Mišura, plivači Duje Draganja i Gordan Kožulj, stolnotenisači: Zoran Primorac, Tamara Boroš i Cornelia Vaida, streljač Josip Glasnović, taekwondašica Martina Zubčić, tenisači Mario Ančić, Ivan Ljubičić i Karolina Šprem, te veslači Nikša i Siniša Skelin.

Vezane vijesti

U kategoriju potencijalnih "B" olimpijskih kandidata razvrstani su: atletičari: Vera Begić, Jurica Grabušić, Ivan Pucelj, Josip Šoprek, Željko Vincek, boksači: Vedran Đipalo i Borna Katalinić, hrvač Neven Žugaj, jedriličari Ante Ćesić i Ante Kujundžić, kajakaš Mićo Janić i Stjepan Janić, plivači Sanja Jovanović, Aleksej Puninski, Dajana Zoretić, muška rukometna reprezentacija, stolnotenisači Ruiwu Tan i Roko Tošić, streljačica Suzana Cimbal Špirelja, taekwondaši Josipa Kusanić i Matija Šantić, tenisači Ivo Karlović, Jelena Kostanić, Matea Mezak, Ana Vrljić i veslači Ante Kušurin i Mario Vekić.

Među velikim brojem vrhunskih hrvatskih sportaša, najviše pozornosti izaziva ime Duje Draganje. Srebrni iz Atene prihvatio je bogatu financijsku ponudu iz Katara, da ubuduće nastupa pod njihovom zastavom. No, čini se da se - predomislio.

HOO je još jednom krenuo u akciju prikupljanja sponzora, koji bi mogli Draganju natjerati da još jednom razmisli o svojoj budućnosti. "Čekamo završni odgovor, nakon što Duje pogleda ponuđene sponzorske ugovore. Nadam se da će ih i potpisati", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

U HOO-u zasigurno nisu slučajno postavili Draganju na ovu listu, jer je Duje nedavno objavio da je plivačka priča između njega i hrvatske reprezentacije završena i da definitivno seli u Katar. Stigle su, dakle, nove informacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!