SP 2006.

Klinsmann kupio mir

Petar Plevnik • četvrtak, 23.03.2006.

Reprezentacija Njemačke svladala je jučer u Dortmundu u prijateljskom susretu reprezentaciju SAD-a sa 4:1 te tako bar djelomično isprala gorak okus nakon 4:1 poraza od Italije, osiguravši izborniku Jürgenu Klinsmannu malo mira...

Gosti su na dortmundski Signal Iduna Park istrčali u prepolovljenom sastavu, budući da izbornik Bruce Arena nije mogao računati na Beasleya, McBridea, Reynu, Lewisa, Onyewua te Donovana, gotovo sve standardne članove prve 11-orice.

Nijemci su od prve minute u susret ušli s namjerom da što prije dođu do pogotka no Klinsmannovim izabranicima nikako nije polazilo za nogom ozbiljnije ugroziti golmana gostiju Kaseya Kellera, pa se na odmor otišlo sa početnih 0:0, uz zvižduke dortmundske publike.

U drugom dijelu, tek što je istrčao na teren umjesto Podolskog, veznjak Bayerna, Bastian Schweinsteiger, u 46. je minuti iz slobodnog udarca doveo Elf u vodstvo. Ni rano primljeni pogodak nije pokolebao US - Boyse te je u 66. minuti Kahn sjajnom intervencijom spriječio goste da preko Johnsona dođu do sigurnog izjednačenja. Ipak, Nijemci u razdoblju od 73. do 79. minute preko Neuvilla, Klosea i Ballacka odlaze na uvjerljivih 4:0, dok su gosti do počasnog pogotka došli preko Cherundoloa u 85. minuti.

Iako krajnjih 4:1 zvuči uvjerljivo, igra Nijemaca ponovno nije ulijevala mnogo optimizma, posebice ako se zna da je riječ gotovo o B momčadi SAD-a. U svakom slučaju Jürgenu Klinsmannu do početka Svjetskog prvenstva preostaje još puno posla, želi li s "ograničenom" momčadi napraviti ozbiljniji rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!