SP 2006.

Rooney hoće naslov svjetskog prvaka

Ante Spajić • ponedjeljak, 27.03.2006.

Engleski reprezentativni napadač Wayne Rooney britanskim medijima je izjavio da njegova momčad na svjetskom prvenstvu neće biti zadovoljna sa ničim drugim osim naslovom svjetskog prvaka.

Momčad Svena-Gorana Erikssona u Njemačkoj slovi kao jedan od najvećih kandidata za svjetski nogometni tron, a najveća nada Gordon Albiona novinarima je odgovorio: "Imamo odlične nogometaše i bit ćemo razočarani ako se kući ne vratimo s trofejom. Pruža nam se velika šansa jer u momčadi imamo dovoljno iskusnih i mladih igrača. Cijelu godinu igramo dobro i nadam se da ćemo ući u finale i osvojiti World Cup".

Rooney je u četvrtak imao priliku prvi put uživo vidjeti trofej Fifa World Cup koji će prije SP-a biti izložen u 31 gradu u 28 zemalja. "Ovaj trofej su podizali najveći svjetski igrači poput Pelea, Maradone, Charltona itd. i gledati ga je fenomenalan osjećaj", rekao je impresionirani Rooney i dodao: " Mi znamo što našim ljudima znači nogomet i smotra najboljih na svijetu i zato ćemo ja i moji suigrači dati sve od sebe da ga vratimo na Otok".

Rooneyu bi put do željenog trofeja trebali otežati problemi s ozljedama ključnih igrača momčadi; lijevog beka Ashleyja Colea, stopera Sola Campbella i napadača Michaela Owena.

"Neki od ključnih igrača poput Ashleyja Colea i Michaela Owena su ozlijeđeni, no nisam zabrinut oko toga da li će putovati sa nama u Njemačku. Obojica su već u prošlosti dokazali da se mogu oporaviti od ozljeda. S druge strane, oni se tijekom sezone odmaraju i trebali bi biti svježi i spremni za SP".

Zvijezda Real Madrida David Beckham odbacio je optužbe kako si daje previše prava i vrši preveliki utjecaj na reprezentaciju. "Ljudi govore da želim upravljati reprezentacijom, no nisu svjesni da to neću željeti niti kada odem u mirovinu. Nikad neću biti trener, jer me ta uloga nikad nije zanimala niti će mi ikad biti u interesu" objasnio je kapetan engleske nogometne reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!