Tenis

Pilić ostaje izbornik i u 2006. godini

Branimir Korać • utorak, 03.01.2006.

Riješena je i posljednja dilema oko hrvatske Davis Cup reprezentacije. Nikola Pilić ostaje na izborničkoj funkciji i u ovoj godini dok će Goran Ivanišević još malo pričekati...

Sastanak čelnika Hrvatskog teniskog saveza i Gorana Ivaniševića protekao je onako kako se i naslućivalo posljednjih dana prošle godine. Goran se zahvalio na ukazanom povjerenju, ali nije preuzeo izborničku funkciju. Nikola Pilić ostaje na kormilu Davis Cup reprezentacije i 2006. godine.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

"Za mene ima vremena. Ja sam tu, spreman pomoći i pomagat ću kako god to zatraže od mene, ali šjor Nikola ostaje izbornik i u 2006. godini. Kada šjor Nikola kaže da je dosta, ja ću uskočiti. Ne želim se nigdje gurati, nema potrebe. Zašto mijenjati pobjedničku kombinaciju", izjavio je Ivanišević nakon sastanka s predsjednikom Saveza Radimirom Čačićem.

Uistinu, zašto mijenjati pobjedničku kombinaciju. Goran je legitimni nasljednik Nikole Pilića, ali Pilić je odveo Davis Cup reprezentaciju do vrha i ima pravo nastaviti ako želi. Iz svega ovog hrvatski sport može samo izvući veliku pouku i ovaj primjer trebao bi biti primjer mnogima. Nikakvi osobni interesi nisu stavljeni ispred reprezentacije i onog što je najbolje za hrvatski sport. Nimalo taštine i želje za samoisticanjem. Uostalom, zar je netko očekivao da je Goran gladan publiciteta i da će staviti sebe ispred svega? I sam kaže, ima vremena, nikud mu se ne žuri, i potpuno je u pravu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!