Zimski sportovi

"I love Zagreb!"

Davor Sajko, Branimir Korać • srijeda, 04.01.2006.

Nije tajna da su se skijašice prošle sezone zaljubile u Zagreb i Sljeme. Bez ijedne zamjerke, dobro raspoložene i u željnom iščekivanju utrke pojavile su se na Trgu bana Jelačića na izvlačenju startnih brojeva...

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Prošle godine na "Zlatnom medvjedu" slavila je Tanja Poutiainen. Tanja želi ovaj trofej zamijeniti krunom "Snježne kraljice", ali je svjesna kako to neće biti nimalo lako. "Vidjela sam krunu i prekrasna je. Znam da mi forma nije dobra, ali unatoč tome nadam se dobrom rezultatu. Staza je možda malo duža, ali nadam se dobrom nastupu. Veselim se sutrašnjoj utrci i nadam se da ćemo imati veliku pomoć gledatelja".

Tanja nije uspjela isprobati stazu jer je jednostavno uzela dan odmora više. No, na Sljemenu su bili članovi finske reprezentacije koji će joj prenijeti dojmove i ukazati na sve eventualne zamke.

Stazu nije vidjela niti Anja Pärson koja zbog kvara na avionu nije uspjela doletjeti u Zagreb na vrijeme. Anja je na putu i trebala bi tijekom večeri doći u Zagreb. Slično kao i Poutiainen i Anja će dobiti detaljan izvještaj od kolegica iz reprezentacije. "Staza je u redu, sviđa mi se. Pomalo je zahtjevna", kratko je iznijela svoje dojmove njezina sunarodnjakinja Terese Borssen. U švedskom taboru nisu bili presretni činjenicom kako će Anja startati tek kao šesta, nadali su se broju među prva četiri.

Jedna od onih najopasnijih svakako je mlada Austrijanka Kathrin Zettel. Iako je jedna od najmlađih, Zettel je jedan od glavnih favorita za visok plasman. "U odličnoj sam formi i priželjkujem plasman među prvih pet. Zagreb još nisam uspjela vidjeti, ali sam čula da je jako velik. Prošle godine je bilo sjajno i ne sumnjam da će i ove biti tako", izjavila je Zettel koja je dobila najbolji broj u drugoj skupini - osam.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

"Nadam se da neće biti magle i bilo bi dobro da malo zahladi. Najavili su snijeg i to je dobro, mogao bi to biti snježni rođendan! Prošle godine sam došla do 19. vrata, ove godine moram dalje. Krunu još nisam vidjela, ali nadam se da ću ju uspjeti vidjeti na kraju utrke", optimistična je bila Janica Kostelić. Janica će pred nekoliko desetaka gledatelja sutra na Sljemenu proslaviti rođendan na svojoj stazi, na svojoj utrci u majici vodeće u poretku slaloma u Svjetskom kupu.

Amerikankama je Zagreb ostao u krasnom sjećanju. "Predivno, nezaboravno, izvrsno", opisala je ovu stanicu Svjetskog kupa skijašica koja će se prva spustiti niz Sljeme, Sarah Schleper. Kristina Koznick dodala je "I love Zagreb!"

Za kraj ostavljamo izjavu jednog od najvećih skijaša u povijesti Svjetskog kupa, Marca Girardellija. "Ovo je najveći skijaški show! Presretan sam što sam tu".

Četvrtak - peti siječanj - Sljeme - 15 sati i 15 minuta start prve vožnje slaloma za Svjetski kup i trofej "Snježne kraljice". Svi ste pozvani...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!