Zimski sportovi

Janici ponovno broj sedam, Schleper otvara "Snježnu kraljicu"

Branimir Korać • srijeda, 04.01.2006.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u spektakularnom okruženju kuglice su odlučile kojim će redoslijedom skijašice nastupiti na sutrašnjoj "Snježnoj kraljici". Janica Kostelić kao i prošle godine startat će sedma, a najspektakularniju utrku Svjetskog kupa otvorit će Amerikanka Sarah Schleper...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Zagrebački skijaški spektakl započeo je večeras na Trgu bana Josipa Jelačića izvlačenjem startnih brojeva. Nemali broj posjetitelja okupilo se kako bi po prvi puta ove godine pozdravilo najbolje svjetske skijašice, a prije svih ipak naš udarni trojac Janicu Kostelić, Niku Fleiss i Anu Jelušić.

Janica će startati kao sedma, kao i prošle godine kada je na 19. vratima napravila kobnu pogrešku i morala odustati. Uoči izvlačenja bilo joj je svejedno koji će broj dobiti i na kraju se zadovoljila s "prošlogodišnjim".

Nika i Ana nastupaju u drugom dijelu prve skupine. Ani je kuglica donijela 12. start dok će Nika startati kao 14. "Jesam zadovoljna? Ah, moram biti", veselo je ustvrdila Nika nakon što je saznala koja će startati.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Najsretnija je bila Sarah Schleper koja je oduševljeno primila vijest kako će otvoriti "Snježnu kraljicu". Na samom izvlačenju nije bilo tek Anje Pärson koja još nije doputovala iz Švedske zbog kvara na zrakoplovu. Umjesto nje, broj je preuzeo jedan od trenera švedske reprezentacije koji nije bio oduševljen činjenicom kako će Anja startati tek šesta.

Na kraju ceremonije izvlačenja startnih brojeva Ana i Janica izvele su svoj show otpjevavši "prije spavanja" popularnu dječju pjesmicu "Kad si sretan" u društvu prisutnog gledateljstva.

Show na Trgu nastavlja se nastupom Nile Rodgers & Chic with special guests aka Chicfest, Village People, Thelme Houston, Anite Ward i Rose Roycea, velikih zvijezda disco glazbe iz razdoblja 70-ih i 80-ih godina.

Startni brojevi na "Snježnoj kraljici 2006.":
1. Sarah Schleper (USA)
2. Kristina Koznick (USA)
3. Tanja Poutiainen (Finska)
4. Nicole Hosp (Austrija)
5. Marlies Schild (Austrija)
6. Anja Pärson (Švedska)
7. Janica Kostelić (Hrvatska)
8. Kathrin Zettel (Austrija)
9. Annemarie Gerg (Njemačka)
10. Laure Peuqegnot (Francuska)
11. Sarka Zahrobska (Češka)
12. Ana Jelušić (Hrvatska)
13. Veronika Zuzulova (Slovačka)
14. Nika Fleiss (Hrvatska)
15. Monica Bergmann Schmuderer (Njemačka)...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!