Zimski sportovi

"Staza odlična, atmosfera još bolja"

Davor Sajko, Branimir Korać, Bruno Blumenschein • četvrtak, 05.01.2006.

Ekskluzivno za Sportnet nakon prve vožnje izjave su dale Tanja Poutiainen, Sonja Nef, Lindsay Kildow, Resi Stiegler i Monica Bergmann Schmuderer. Sve su istaknule sjajnu organizaciju i veličanstvenu atmosferu...

"Zadovoljna sam prvom vožnjom. Mislim da imam dobru poziciju za drugu vožnju i očekujem još bolji nastup. Navijači su sjajni, čuju se duž cijele staze. Što se same staze tiče, startala sam kao treća tako da nisam imala problema. Staza je vrlo dobro pripremljena", rekla je nakon utrke Tanja Poutiainen koja se nakon prve vožnje nalazi na šestoj poziciji.

Malo manje zadovoljna bila je Sonja Nef koja je na diobi 25. mjesta. "Mislim da sam mogla i morala bolje odvesti, ali moram biti zadovoljna. Iako je na nekim dijelovima dosta neravna, staza je čvrsta i vrlo dobra", rekla je Nef.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Atmosferu je pohvalila i Lindsay Kildow koja se transformirala iz sjajne spustašice i u vrlo dobru slalomašicu. "Ovo je veličanstveno. Nadam se da ću u drugoj vožnji biti bolja jer mogu bolje od 16. mjesta".

"Oduševljena sam što sam ovdje. Jako sam dobre volje zbog brojnih navijača koji su ogromna podrška", rekla je nakon svoje vožnje vesela Resi Stiegler.

Jedina iz prvih 15 koja nije uspjela završiti prvu vožnju je Nijemica Monica Bergmann. "Jako mi je žao što nisam došla do cilja. Ovdje se osjećam odlično i jako se dobro zabavljam. Organizacija je vrhunska, jedna od najboljih u Svjetskom kupu. Nadam se da ću i iduće godine doći u Zagreb".

Gorska služba spašavanja nije imala previše posla. Imala je tri intervencije, ali bez težih poisljedica. Najteži pad imala je Talijanka Nicole Gius, ali prošla je bez ozljeda.

Prema službenim procjenama u 16 sati na Sljemenu je bilo 23 tisuće ljudi, a na drugoj vožnji očekuje se oko 25 tisuća posjetitelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!