Ostali sportovi

Boks: "Pomor" svjetskih prvaka u New Yorku

Igor Jurišić • nedjelja, 08.01.2006.

Sinoćnji boksački spektakl u Madison Square Gardenu, donio je pravu noćnu moru za dosadašnje svjetske prvake...

Prvo je u jednom od najboljih mečeva desetljeća O'Neil Bell nokautirao favoriziranog Jeana Mormecka, da bi nam sljedeće iznenađenje priredio Argentinac Carlos Baldomir u meču sa apsolutnim vladarom velter kategorije Zabom Judahom.

Judah je bolje otvorio meč i u prvih pet rundi je stekao blagu prednost. U tom vremenu nije plasirao nikakav spektakularan udarac, no bio je aktivniji borac, koji je češće pronalazio rupe u protivničkoj obrani i do polovine meča je zasigurno vodio na sudačkim karticama.

Vezane vijesti

Šesta runda donosi Baldomirovo buđenje, a sedma pravu noćnu moru za Judaha. U toj rundi Baldomir je pri izlasku iz klinča jednim strahovitim udarcem uzdrmao Judaha i potom je uslijedilo naganjanje po ringu u kojem je Judah uporno izbjegavao borbu i tražio spas u klinčevima i bježanju od protivnika.

Judahu je za oporavak trebala još cijela jedna runda koja je čisto otišla na Baldomirovu stranu, a onda polako on ponovo preuzima konce u svoje ruke i ne ispušta ih sve do potkraj zadnje runde kada sijeva još jedan jaki Baldomirov udarac i Judah je još jednom zateturao u ringu. Do kraja runde je preostalo još nekih desetak sekundi, u kojima je Baldomir već započeo slaviti pobjedu, a da je bio u pravu pokazala je sudačka odluka. Sva tri suca svoj glas su dala Argentincu i svijet je dobio novog svjetskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!