Automoto

Dakar: Pobjede prvaka

Ante Kojundžić • srijeda, 04.01.2006.

Prošlogodišnji osvajači dakarskog relija, Francuzi Stephane Peterhansel i Cyril Despres pobjednici su pete etape vožene od Ouarzazatea do Tan Tana gdje će ih dočekati loše i maglovito vrijeme. Duljina specijala iznosi 350 kilometara…

Jučer je Peterhansel (Mitsubishi) napravio navigacijsku pogrešku i sedam kilometara vozio u krivom smjeru te je zbog tog izgubio 18 minuta. No, danas je iskoristio pogodnost što starta malo kasnije i ostvario fantastičnu pobjedu ispred Amerikanca Mark Millera koji je zaostajao 1 minutu i 12 sekundi. Treći je završio Roma s 2 minute i 20 sekundi zaostatka. Vodeći u ukupnom poretku, Carlos Sainz, bio je deveti i izgubio isto toliko minuta u odnosu na Peterhansela. Dakle, u vodstvu nakon pet etapa je i dalje Sainz, ali njegova je prednost smanjena te ona ispred druge Jutte Kleinschmidt iznosi minutu i pol. Treći je Alphand s 2 minute i 7 sekundi zaostatka. Peterhansel je deveti i Sainzu se približio na devet minuta i 25 sekundi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Hrvatska posada MartinčevićFrčko završila je etapu na 117. mjestu. U ukupnom poretku su 137.

Hiroshi Masuoka morao je odustati s relija nakon četvrte etape na kojoj je izvrtio svoj Mitsubishi. Šteta se nije mogla popraviti i Japanac je bio prisiljen povući se.

Cyril Despres (KTM) pobjednik je u konkurenciji motociklista, 3 minute i 41 sekundu ispred glavnog konkurenta Marca Come. Treću poziciju je zauzeo Esteve Pujol. Ukupno je i dalje vodeći Marc Coma, ali Despres je smanjio zaostatak na manje od minutu i pol. Treći u ukupnom poretku je Esteve Pujol i za Comom zaostaje 6 minuta i 28 sekundi. Nakon pet etapa iskristalizirala su se tri glavna konkurenta za pobjedu na motociklu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!