Vodeni sportovi

Draganja definitivno ostaje!

Bernard Jurišić • srijeda, 08.02.2006.

Duje Draganja definitivno nastavlja plivati za Hrvatsku. Nakon što ga je HOO uvrstio na listu potencijalnih hrvatskih olimpijaca za Peking 2008., Jutarnji list objavio je Draganjino pismo u kojem potvrđuje da će nastaviti plivati za Hrvatsku...

Draganja definitivno ostaje u Hrvatskoj. To je osobno potvrdio novinaru Jutarnjeg lista Predragu Žukini, na sličan način na koji je obavijestio hrvatsku javnost i da je donio odluku o odlasku u Katar - e-mailom.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Prema neslužbenim informacijama, Draganja još nije dobio novac, zbog kojega je hrvatsku zastavu odlučio zamijeniti katarskom. Bogati šeici dobili su "košaricu" od nekoliko poznatih plivača, što ih je pokolebalo u želji da "kupe" zlatnu medalju u štafeti na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Vezane vijesti

Draganja je opovrgnuo špekulaciju da se u Hrvatsku vraća zbog toga što se Katar "ohladio" od njega. "Ako se sjećate, povodom mog predzadnjeg posjeta Hrvatskoj rekao sam da će vrijeme pokazati je li moja odluka ispravna. E, pa vrijeme mi je reklo da nije jer nisam sretan i hvala Bogu, imam vremena i prilike da ju promijenim. Na svojoj sam koži osjetio kako novac nije jamac sreće, ma koliko to glupo zvuči. Dapače, bio sam vrlo nesretan i još uvijek sam... ...Napominjem da je jedini razlog mog ostanka u Hrvatskoj taj što sam uistinu nesretan svojom prijašnjom odlukom i ništa više", iznio je između ostalog u pismu kojeg je objavio Jutarnji list.

Draganja se definitivno vraća u hrvatsko plivanje, bez da je zapravo iz njega i otišao. Bez obzira kako komentirali njegov povratak, činjenica je da je u čitavoj priči sam Duje najviše izgubio. Povjerenje brojnih navijača - svakako. Toga je svjestan i sam, jer egshibicija s Katarom, ma koliko ona pravilna ili kriva bila, pratit će ga cijeli život. "Ova odluka, kao i svaka druga, moja je i jedino se ja moram nositi s njom, kao i s prijašnjim odlukama".

Ako je cijela priča bila potrebna da bi se ukazalo na nebrigu države za svoje sportaše, onda je svakako vrijedilo. Vratio se Draganja ili ne, HOO bi istom energijom trebao raditi na osiguravanju financijskih uvjeta i brojnim drugim vrhunskim hrvatskim sportašima. Mnogi od njih su u puno lošijoj situaciji od Draganje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!