Rukomet

Španjolska po zlato, Danska po finale

Tomislav Pacak • subota, 04.02.2006.

I dok će sve oči Hrvata biti usmjerene prema dvoboju Hrvatske i Francuske, drugo polufinale rezervirano je za reprezentacije Španjolske i Danske. Svjetski prvaci su lagani favoriti, no Danci su u usponu forme i predstavljat će veliki test za Španjolsku...

Obje reprezentacije odlučne su u namjeri da naprave ono što im do sada nije uspjelo. Španjolci nakon svjetskog zlata žele i europsko, do sada na europskim prvenstvima imaju dva srebra i jednu broncu. S druge strane, Danci su na protekla dva EP-a zapeli u polufinalu i na kraju osvojili broncu, sada, jasno je, žele barem jedan korak više.

Da bi to ostvarili, morat će odigrati svoju najbolju utakmicu na prvenstvu jer Španjolci su do sada bili sjajni. Posebno napadački, niti jedna reprezentacija nije uspjela pronaći odgovor na napad Furije. Rocas je već zabio 36 golova uz realizaciju od 82 posto, Romero je dodao 27 golova, a Entrerrios 25.

No, Danska bi mogla biti selekcija koja napadački može odgovoriti Španjolcima. Istina, Danci nemaju tako jaku vanjsku liniju, no imaju vjerojatno najboljeg pivota današanjice, Knudsena, koji je odigrao savršenu utakmicu protiv Rusije koju su Danci uvjerljivo dobili. Trebat će im sjajna utakmica Hvidta, što vjerojatno najbolji svjetski vratar sigurno može dati.

I tu su naravno Stryger i Christiansen, dopuste li im Španjolci puno kontri, krila Flensburga će ih 'izmasakrirat'. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zanimljivo polufinale (17 sati)...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!