Tenis

Ančić osvetio Ljubičića

Tomislav Pacak • četvrtak, 16.02.2006.

Mario Ančić pridružio se Ivanu Ljubičiću u drugom kolu ATP turnira u Marseilleu. Super Mario je u 'ljepotici' kola nakon dva i pol sata igre svladao Marcosa Baghdatisa i tako osvetio "Ljubu" kojeg je Cipranin svladao u četvrtfinalu Australian Opena...

Ančić je nastavio s dobrim igrama na Touru ove sezone, stigao je do desete pobjede u 2007., a protiv Baghdatisa, neočekivanog finalista Melbournea, slavio je s 2-1 u setovima, nakon što je puno toga propustio u drugom setu. Baghdatis se vratio 'iz mrtvih', ali u odlučujućem setu nije mogao protiv Ančićevih servisa. Nakon što se protiv Austrije dva puta vraćao iz zaostatka od 0-2 (jednom u singlu, jednom u paru), Ančić je još jednom pokazao karakter, u koji su mnogi sumnjali.

Ančić je projurio prvim setom, sa 6:2 pokazao je Baghdatisu da ga čeka težak posao u prvom meču nakon senzacionalnog uspjeha u Australiji. U drugom setu Mario je nastavio gdje je stao, stigao do 5:3 i - stao. Izgubio je servis, potom propustio dvije meč-lopte na servis Baghdatisa pri rezultatu 6:5, i potom još dvije u tie-breaku, također na servis Baghdatisa. Cipranin je nekako 'preživio' i stigao do trećeg seta, no tu je opet bio nemoćan.

Ančić je odmah na startu uzeo servis Baghdatisu, a do kraja meča suvereno je čuvao svoj početni udarac i proslavio drugu pobjedu u isto toliko međusobnih susreta s Baghdatisem. Prvu je upisao 2005. godine u Tokiju, tada je bilo 6:1, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!