Tenis

Izborniče, žao mi je...

Ivor Krapac • petak, 17.02.2006.

Nakon dva prethodna poraza od Ivana Ljubičića, Mario Ančić došao je do svoje prve pobjede u dvoboju vodećih hrvatskih tenisača. Mario je u četvrtfinalu 489.000 eura vrijednog ATP turnira u Marseilleu "slomio" Davis Cup-suigrača i izbornika sa 7:6(2), 3:6 i 6:3...

Kao i u prošlogodišnjem susretu u polufinalu ovog turnira, Mario i Ivan otišli su do trećeg seta, no ovog puta pobjeda je pripala drugom hrvatskom "reketu". U usporedbi s lanjskim dvobojem, ovaj je imao još jednu bitnu razliku - Mario je tada propustio skoro 20 break-lopti, dok je danas iskoristio jedinu koju je imao, i to mu je bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

"Nisam očekivao da ću doći ovako daleko, pogotovo zato jer sam prošlog tjedna trenirao i igrao Davis Cup na zemlji", rekao je Mario nakon pobjede: "Bilo je neobično igrati protiv Ivana, posebno nekoliko dana iza zajedničkog nastupa za reprezentaciju, a ni inače nije lako igrati protiv prijatelja. Ivan je odmah iza Federera po rezultatima u dvorani u prošloj godini dana, ovo je velika pobjeda i odlična stvar za samopouzdanje."

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

U prvom setu su i jedan i drugi bili čvrsti na servisu, bez suočavanja s break-loptom. Presudio je tie-break, kojeg je Ančić odigrao puno bolje i prošao sa samo dva izgubljena poena, uz mini-break za 2:0 i 5:2.

Drugi set donio nam je prvi break u meču. "Ljubo" je u osmom gemu dočekao prvu današnju break-loptu i odmah ju je i iskoristio, za vodstvo od 5:3 i dolazak do servisa za set, kojeg je iskoristio bez većih problema. Zaključio je asom na set-loptu.

U odlučujućem setu Mariju je bio dovoljan break za 3:1, na njegovu prvu i jedinu današnju break-loptu. Do kraja više nije popustio na servisu, iako mu nije išlo baš glatko - kod 3:1 prošao je težak gem s nekoliko izjednačenja, kod 4:2 okrenuo je 0:30 i dvije Ivanove break-lopte, a na servisu za meč kod 5:3 spasio se nakon 15:40, dovršivši meč onako kako je "Ljubo" zaokružio drugi set, asom.

Trajalo je dva sata i 16 minuta, a as na meč-loptu bio je Ančićev 17. u ovom meču. Servis ga je slušao i pomogao kad je najviše trebalo, prvenstveno u kriznim trenucima trećeg seta, tako da je Ivan ostao bez prave prilike za povratak "u život".

Marijev polufinalni suparnik bit će osmopostavljeni Francuz Sebastien Grosjean, koji je u posljednjem meču četvrtfinalnog dana sa 7:6(4) i 6:3 pobijedio ruskog lucky losera Jevgenija Koroleva. Drugi hrvatski "reket" dosad se nije susretao s Grosjeanom.

Ančića čeka polufinale, a Ljubičića odmor. Nakon što je prošao puno mečeva i pobjeda u prva dva mjeseca sezone, baterije su se pomalo ispraznile i "Ljubo" je odlučio otkazati nastup u Rotterdamu, u kojem je trebao igrati idućeg tjedna. Pod upitnikom je i turnir u Dubaiju, koji je na rasporedu tjedan iza.

ATP Marseille, 17.2.2006., četvrtfinale: Nadal (Španjolska, 1) - Mathieu (Francuska) 7:5, 6:4, Clement (Francuska, WC) - Santoro (Francuska) 7:5, 4:6, 7:6(5), Grosjean (Francuska, 8) - Korolev (Rusija, LL) 7:6(4), 6:3, Ančić (Hrvatska, 6) - Ljubičić (Hrvatska, 2) 7:6(2), 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!