Tenis

Ljubo i Mario - jedan na drugoga!

Ivor Krapac • četvrtak, 16.02.2006.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić osigurali su međusobni susret u četvrtfinalu 489.000 eura vrijednog ATP turnira u Marseilleu. "Ljubo" je u osmini finala sa 7:6(5) i 6:4 pobijedio Rusa Igora Andrejeva, a Mario je s očekivanih 6:3 i 6:3 bio bolji od francuskog kvalifikanta Jean-Christophea Faurela...

Ljubičić i dalje potvrđuje da se odlično osjeća u Marseilleu. Nakon prošlogodišnjeg finala i poraza od Joachima Johanssona, na drugoj prepreci prema ponavljanju tog dosega morao je preko Igora Andrejeva, koji ipak više voli sporije podloge. No, dobro se nosio s "Ljubom" i na ovoj malo bržoj, dvoranskoj.

U cijelom meču Ivan je napravio samo jedan break, u trećem gemu drugog seta, dok je u drugom spašavao i jedine dvije break-lopte Andrejeva, povećavši svoju prednost na 7:6(5) i 4:2. Bila je to posljednja ozbiljnija suparnikova prijetnja u ovom meču.

U prvom setu sve je prošlo mirno do tie-breaka, u kojem je Ivan prvo propustio vodstvo od 4:2, a potom sve riješio mini-breakom kod 5:5.

Kao i jučer protiv Paradorna Srichaphana, servis je u cijelom meču služio jako dobro, a kad Ivanu u dvorani ide servis suparnicima je vrlo teško stići do pobjede. Danas je ubacio 18 aseva i 64 % prvog, tek nešto manje nego u prvom kolu protiv Tajlanđanina.

Ljubičić je prvi obavio svoj dio posla, a kasnije je na redu bio Mario Ančić, koji je u dva seta zaustavio domaćeg kvalifikanta Faurela. Bit će to druga godina u nizu da se vodeći hrvatski tenisači sastaju na ovom turniru; lani su bili na suprotnim stranama u polufinalu, a Ivan je tada slavio sa 7:5, 2:6 i 6:4. I jedini raniji međusobni susret završio je u korist hrvatskog "broja jedan", sa 6:1 i 6:4 u osmini finala Bangkoka 2003.

Mario je protiv Faurela sve riješio s ukupno tri breaka. U prvom setu oduzeo je suparnikov servis već u prvom gemu, a zaključio je novim breakom, pri vodstvu od 5:3. U drugom setu sve je riješio još jedan break, kod 2:1. Prošlo je dosta lako, bez niza komplikacija koje je imao u jučerašnjem prvom kolu protiv Marcosa Baghdatisa...

Hrvatski dvoboj sutra će otvoriti četvrtfinalni program. Ivan i Mario na teren će u 13,30 sati.

U Ljubičićevoj i Ančićevoj polovici ždrijeba dogodilo se najveće iznenađenje osmine finala. 18-godišnji lucky loser Jevgenij Korolev je u ruskom dvoboju sa 6:4 i 7:6(6) šokirao trećeg nositelja Nikolaja Davidenka i time nastavio najveći tjedan u još kratkoj seniorskoj karijeri. Do nastupa u Marseilleu nikad nije bio u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira.

Prvi nositelj Rafael Nadal napravio je novi korak sa 6:4 i 7:5 protiv domaćeg wild-carda Gillesa Simona. Bilo je dosta lakše nego u povratničkom nastupu nakon oporavka od ozljede, prvom kolu protiv Oliviera Rochusa, no to se i očekivalo; Rochus je ipak puno opasniji od Simona.

ATP Marseille, 16.2.2006., osmina finala: Nadal (Španjolska, 1) - Simon (Francuska, WC) 7:5, 6:4, Mathieu (Francuska) - R. Stepanek (Češka, 7) 7:6(0), 6:3, Santoro (Francuska) - Rusedski (Velika Britanija) 6:3, 6:2, Clement (Francuska, WC) - Verdasco (Španjolska) 7:6(5), 6:3, Grosjean (Francuska, 8) - Južnji (Rusija) 6:3, 6:1, Korolev (Rusija, LL) - Davidenko (Rusija, 3) 6:4, 7:6(6), Ančić (Hrvatska, 6) - Faurel (Francuska, Q) 6:3, 6:3, Ljubičić (Hrvatska, 2) - Andrejev (Rusija) 7:6(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!