Tenis

Mario nastavio hrvatski dan

Ivor Krapac • subota, 18.02.2006.

Mario Ančić došao je korak do naslova na 489.000 eura vrijednom ATP turniru u Marseilleu. Nakon što je jučer u hrvatskom četvrtfinalu pobijedio Ivana Ljubičića, Mario je u današnjem drugom polufinalu upisao 6:3, 3:6, 6:3 protiv Sebastiena Grosjeana i time spriječio finalni susret francuskih igrača. U borbi za titulu čeka Arnaud Clement...

Drugi hrvatski "reket" je protiv Grosjeana sve riješio s dva breaka, u osmom gemu prvog i trećeg seta. U drugom setu je jedini put danas popustio na servisu i Francuzu je to bilo dovoljno za ulazak u treći, iz kojeg će Grosjean kao svoju najveću priliku pamtiti propuštenu break-loptu u trećem gemu, kod 1:1. Nije je iskoristio, a to je i platio u završnici meča.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Mario je proslavio ulazak u svoje šesto ATP finale u karijeri. Jedini naslov uzeo je lani u Hertogenboschu, a korak do titule zaustavljen je 2004. u Milanu, prošle sezone u Scottsdaleu i Tokiju, te početkom 2006. u novozelandskom Aucklandu. U svim finalima imao je status i teret favorita, a slično ga čeka i sutra protiv Arnauda Clementa.

"Nisam očekivao da će mi ovog tjedna ići tako dobro. Znao sam da me u prvom kolu čeka Baghdatis i bio sam spreman boriti se, a slično je bilo i u drugom kolu. Sad sam već uhvatio ritam na ovoj podlozi i igram sve bolje i bolje, bilo je važno preživjeti ta teška prva dva kola", komentirao je Mario nakon pobjede.

Clement je svoje mjesto u finalu rezervirao s neočekivanih 2:6, 6:3 i 7:5 protiv prvog nositelja Rafaela Nadala, koji je igrao prvi turnir nakon stanke zbog ozljede stopala. Francuz je ipak bio jači i stigao do svog osmog finala na Touru, prvog nakon Lyona 2003. Čekao je dosta dugo i dočekao na još jednom turniru u domovini...

Osim današnje pobjede nad Nadalom, razlog za oprez uoči sutrašnjeg finala izaziva i Clementova prednost u međusobnom omjeru s Ančićem. Francuz je slavio 2002. u Indianapolisu i prije dvije godine u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, u Metzu, dok je Mario svoju pobjedu ubilježio početkom ove sezone, s glatkih 6:0 i 6:2 u prvom kolu Adelaidea.

Ančić, dakle, može i zna s Clementom; ostaje samo da to i sutra pokaže na terenu.

ATP Marseille, 18.2.2006., polufinale: Clement (Francuska, WC) - Nadal (Španjolska, 1) 2:6, 6:3, 7:5, Ančić (Hrvatska, 6) - Grosjean (Francuska, 8) 6:3, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!