Zimski sportovi

Česi ostali bez Hašeka i Eliasa

Tomislav Pacak • petak, 17.02.2006.

Reprezentacija Češke objavila je danas kako zbog ozljeda Dominik Hašek i Patrik Elias neće više nastupati na ovim Igrama, što je veliki udarac jednom od glavnih favorita za naslov pobjednika...

Česi su u Torino stigli odlučni u namjeri da ponove Nagano gdje su bili olimpijski pobjednici. Tamo je apsolutni junak turnira bio Dominik Hašek, i njegovo ponovno pojavljivanje u dresu reprezentacije mnogima je u Češkoj bio znak da njihova reprezentacija ponovno može otići do kraja.

Međutim, već u prvoj utakmici u Torinu, u srazu s Njemačkom, Hašek je pri jednoj obrani nezgodno iskrenuo nogu te je morao izaći iz igre zbog povriježenog mišića aduktora. Prve reakcije nisu bile pozitivne, a onda je stigla i potvrda: "Konzultirao sam se s doktorima i vijesti nisu dobre, ne mogu igrati do kraja turnira.

Odlazak Hašeka veliki je udarac Česima, posebno na psihološkom planu. Naime, Česi imaju odličnog rezervnog vratara Tomasa Vokouna iz Nashville Predatorsa, no on ipak nema karizmu Dominatora. Vokoun je podbacio na prvom ispitu, Švicarci su s 3:2 šokirali Češku, a Vokoun je apsolutno nadigran od Davida Aebischera, vratara Švicarske.

Osim na Hašeka, Česi neće moći računati ni na Patrika Eliasa, koji je ozlijedio rebra u dvoboju protiv Njemačke. Elias gotovo da i nije igrao ove sezone jer se oporavljao od hepatitisa A, no nedavno je zaigrao za New Jersey te se ipak našao na češkom olimpijskom rosteru.

No, ne zadugo, a umjesto njega uključen je Ales Kotalik, dok će Hašeka zamijeniti Dušan Salficky.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!