SP 2006.

"Rezultat je krasan, pogreške ćemo ispraviti"

Tomislav Pacak • srijeda, 01.03.2006.

Nakon velike pobjede reprezentacije Hrvatske nad Argentinom, izbornik Zlatko Kranjčar zadržao je smirenost i rekao kako će se više posvetiti pogreškama u igri 'kockastih' nego se zavaravati sjajnim rezultatom i vrlo dobrom igrom...

Kranjčar se složio da je utakmica bila odlična: "Bila je to vrla dinamična i dobra utakmica, puno dobrih akcija, pet golova, ali i dosta pogrešaka koje su i rezultat lošeg terena. Danas se mogao vidjeti izuzetan, kvalitetan i atraktivan nogomet. Drago mi je da smo se digli i došli do pobjede protiv velike Argentine."

Cico je tek neposredno prije utakmice saznao da neće moći zaigrati Robert Kovač: "Ozljeda Kovača je poremetila dosta toga, morali smo brzo rotirati, no srećom imamo polivalentne igrače poput Tudora koji je odmah pomaknut iz veze u obranu. Cijela momčad je igrala dobro, vidjelo se da ima i želje, ali i kreativnosti."

I Kranjčar se složio da je Luka Modrić bio sjajan u debiju: "Luka je kao debitant stvarno dobro odigrao, kao što sam i očekivao. Ja sam mu tijekom sastanka nagovijestio da će igrati, dali smo mu pravo da igra ležerno, da na njemu ne leži odgovornost kao na iskusnijim igračima. Iznenadio je i sebe i sve nas, ja mu čestitam, lijep početak njegove reprezentativne karijere."

Izbornik je svjestan i grešaka u našoj igri: "Rezultat je krasan, jedan o kojem možemo pričati, i to dugo, no bilo je tu i grešaka. Ja ću govorit o njima u analizi utakmice, da nam se ponove u idućim utakmicama. Sljedeće utakmice ćemo iskoristiti za korekcije, da na SP opravdamo povjerenje i kvalitetu koju posjedujemjo. Pogreške u pas igri, nekontroliranom vraćanju lopte vrataru ne smiju se događati igračim s takvim iskustvom. Za nas je i bolje da nismo izjednačili u prvom dijelu, u poluvremenu smo se dogovorili odigrati čvršće. U drugom dijelu bilo je manje pogrešaka, mislim da smo zasluženo pobijedili."

Kranjčar je odmah poslije utakmice dao izjavu za HTV:"Sada je dugačka pauza, no to su pravila Fife, niti jedna reprezentacija neće igrati utakmice, igrači su sada orijentirani samo na obveze prema klubu. Nadam se samo da će svi zdravi doći na početak priprema.

Nakon ovako velike pobjede mnogi bi treneri upali u euforično raspoloženje, no Cico je već u prvim izjavama pokazao da je najvažnije iz ove utakmice - izvući pouke i ispraviti pogreške. Hrvatska je na pravom putu, Argentinu zaista nije lako pobijediti....

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!