SP 2006.

Njemačka ili Ekvador?

Bojan Poturica • utorak, 20.06.2006.

S početkom u 16 sati igraju se posljednje utakmice skupine A na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će odlučiti koja će plasmane momčadi...

U Berlinu će se s početkom u 16 sati sastati reprezentacije Njemačke i Ekvadora. I jedna i druga momčad su slavile u prve dvije utakmice, a pobjednik ovog susreta bit će ujedno i pobjednik skupine A. U slučaju neriješenog ishoda, pobjednik skupine bit će Ekvador zbog bolje gol razlike (5-0 u odnosu na 5-2 Njemačke).

Momčad Jurgena Klinsmanna imat će veliki podstrek s obzirom da će po prvi put igrati u glavnom gradu na stadionu koji će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, ali Ekvador Luisa Suareza je fantastična momčad i neće biti lako doći do bodova. "Očekujemo da ćemo pobijediti Ekvador i biti prva momčad skupine. To bi nam dosta pomoglo", rekao je Klinsmann koji bi volio biti prvi kako bi izbjegao Engleze, najvjerojatnije protivnike u osmini finala momčadi koja završi kao druga u skupini A.

Nijemci nemaju problema s ozljedama. Michael Ballack će ponovno biti spreman, a od njega se puno očekuje, kao i od 21-godišnjeg napadača Lucasa Podolskog koji još nije odigrao onako kako se od njega to očekuje, za razliku od Miroslava Klosea.

Što se Ekvadora tiče, Luis Suarez je uvjeren da njegova momčad može biti prva u skupini. "Ukoliko vjerujete, onda to možete i učiniti. Ovo je jedinstvena prilika da pokažemo koliko je nogomet u Ekvadoru napredovao. Nikad nećemo imati bolju priliku protiv bolje momčadi na boljem stadionu da pokažemo što smo naučili. To je šansa za nas da uđemo u povijest protiv jedne od najboljih nogometnih nacija u povijesti".

U drugom susretu koji će se odigrati u Hannoveru, Kostarika i Poljska će pokušati doći do prvih bodova. U slučaju poraza, Pawel Janas će se sigurno oprostiti od kormila reprezentacije koja još nije postiga pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu te ima gol razliku 0-3. Kostarika je pak pokazala dobru igru protiv Njemačke, ali su ih Ekvadorci nadigrali u posljednjem susretu sa 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!