Tenis

Ljubičić: "Inspirirala me Janica"

Ivor Krapac • nedjelja, 05.02.2006.

Ivan Ljubičić pamtit će prvo izdanje Zagreb Indoorsa po pobjedi pred svojim navijačima i dolasku do petog ATP naslova u karijeri. Austrijanac Stefan Koubek, koji se iz kvalifikacija probio do finala, nije bio ozbiljnija prijetnja prvom hrvatskom "reketu" i sve je bilo gotovo za malo više od sat vremena...

"Ispočetka je bilo dosta teško, jer je dobro krenuo s 'radnim' bekhendom koji je išao na moj forhend, no u tom razdoblju sam dobro servirao tako da se time nisam puno zamarao", kazao je Ivan u susretu s novinarima nakon pobjede: "Kad sam prebacio igru na njegov forhend, koji nije toliko jak, sve je bilo lakše."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Nakon jučerašnjeg prilično lošeg dana za naš sport, danas je sve završilo puno bolje", nastavio je prvi hrvatski "reket": "Pratio sam Janicu u slalomu i to me inspiriralo, htio sam biti jednako dobar... Šteta jedino što su rukometaši malo podbacili."

Pobjeda nad Koubekom zaokružila je uspješan niz u kojem su pali i Andy Murray, Kenneth Carlsen, Mihail Južnji i Novak Đoković. "Bilo je dosta pritiska u prvim kolima, ipak nije isto kad ispadneš rano ili u polufinalu, odnosno finalu. Htio bih se zahvaliti i direktoru turnira Branku Horvatu s kojim imam odličan učinak - lani Zagreb Open, a sada Indoors... Da postane direktor Wimbledona, tko zna, možda bi me i tu krenulo", našalio se "Ljubo".

Večerašnji uspjeh poravnao je međusobni omjer Ljubičića i Koubeka na 3-3. Austrijanac je dobio susret koji je prethodio današnjem, 2004. u Baselu, a jučer je na pressici najavio da samopouzdanje crpi iz te pobjede.

"Tamo su ipak teren i loptice bili sporiji", objasnio je Ivan: "No, i ja sam se promijenio. Sad imam dovoljno samopouzdanja i čak i u trenucima kad sam na terenu dosta negativan vjerujem da mogu pronaći soluciju. Srećom, to samopouzdanje drži me već četiri-pet mjeseci."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Koubek je, uz čestitku Ljubičiću na pobjedi, glavni razlog za slab otpor pronašao u vlastitoj nervozi: "Ivan je dobro igrao i servirao, a ja sam bio prenervozan. Ne znam zašto, danas zbilja nisam imao puno za izgubiti, obzirom da sam do finala došao iz kvalifikacija... Nisam odigrao kao u ranijim ovotjednim mečevima."

"U oba seta sam dosta rano ispustio servis, a nakon toga se nije bilo lako vratiti, iako sam imao manju šansu u posljednjem gemu meča", dodao je Austrijanac: "No, sveukupno gledajući, bio je ovo sjajan tjedan, a kompletan turnir bio je odličan, organizacija je bila skoro savršena. Ne govorim to zato jer sam došao do finala, zbilja to mislim... Planiram doći i iduće godine."

Koubek neće biti jedini koji će se vratiti. Prvo izdanje novog Indoorsa, pogotovo uzevši u obzir da nije bilo puno vremena za organizaciju, zaslužilo je samo pohvale. I najavu da se vidimo i dogodine...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!