Tenis

Kiša diktirala uvjete, "Karlo" danas

Ivor Krapac • utorak, 28.02.2006.

Kiša i dva poraza nositelja bili su glavna vijest prvog dana 380.000 $ vrijednog ATP turnira u Las Vegasu. Vremenske neprilike nisu dopustile da se dovrši kompletni program, a ono što je dovršeno nije donijelo ništa dobra za šestopostavljenog Gaela Monfilsa i osmopostavljenog Fernanda Verdasca...

Monfils je nestao bez traga nakon odigranog finala u prvom tjednu sezone, uz poraz od Rogera Federera u borbi za naslov u Dohi. Od tada je zapeo u prvom kolu Australian Opena i Marseillea, a sada i u gradu kocke, sa 7:6(8) i 6:3 u korist švedskog veterana Jonasa Björkmana, kojem su već godinama glavni predmet interesa nastupi u parovima. No, još uvijek ponekad zablista i u singlu, kao lani u Ho Chi Minhu, kad je došao do kraja i u pojedinačnoj konkurenciji.

Mladi Francuz danas je imao priliku u oba seta koja je izgubio. U prvom je propustio set-loptu kod 8:7 u tie-breaku, a u drugom nije izdržao nakon ranog breaka i vodstva od 2:0.

Vezane vijesti

Verdasco se "nasukao" u tri tijesna seta, sa 6:7(4), 7:5 i 6:2 za Nijemca Philippa Kohlschreibera, kojeg pamtimo kao jednu od "žrtvi" Ivana Ljubičića na putu do četvrtfinala Australian Opena. Kohlschreiber zna i može biti opasan na tvrdoj podlozi, kao što je i sinoć pokazao.

I ovaj meč donio je dosta uzbuđenja. Vrijedi istaknuti da je osmopostavljeni Španjolac poveo s ranih 2:0 u trećem setu, i da je to bilo sve od njega; u nastavku više nije uzeo ni gem.

Nakon odustajanja Andyja Roddicka zbog iscrpljenosti, a vjerojatno i slabe forme, Lleyton Hewitt dobio je status prvog nositelja i glavne zvijezde turnira, no nije imao lak posao na startnoj prepreci. Australac je s 5:7, 6:2 i 6:4 eliminirao Floriana Mayera, u meču koji je u prvom setu imao i dugi jednosatni prekid zbog kiše.

Hewitt je stigao završiti svoj posao, dok isto nije uspjelo četvrtom nositelju Robbyju Ginepriju i(li) njegovom suparniku Paulu Goldsteinu. Dvoboj američkih igrača prekinut je nakon drugog seta zbog novog naleta kiše, a u odigranom dijelu meča Ginepri je dobio prvi, a Goldstein drugi set.

Ukoliko se vremenske prilike smiluju, danas bi nas trebao čekati bogati program u Las Vegasu. Na teren će izaći i Ivo Karlović, jedini hrvatski predstavnik, koji u nastavku svoje američke turneje u prvom kolu ide na Talijana Davidea Sanguinettija.

ATP Las Vegas, 27.2.2006., prvo kolo: Hewitt (Australija, 1) - Mayer (Njemačka) 5:7, 6:2, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Verdasco (Španjolska, 8) 6:7(4), 7:5, 6:2, Malisse (Belgija) - Mirnji (Bjelorusija) 6:4, 4:6, 6:4, Björkman (Švedska) - Monfils (Francuska, 6) 7:6(8), 6:3, Carlsen (Danska) - Zib (Češka) 6:4, 6:3.

Prekinuto zbog kiše: Ginepri (SAD, 4) - Goldstein (SAD) 7:6(4), 3:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!