Tenis

"Karlov" uspješan start

Ivor Krapac • utorak, 28.02.2006.

Ivo Karlović napravio je prvi korak na 380.000 $ bogatom ATP turniru u Las Vegasu. Treći hrvatski "reket" je u prvom kolu s dosta lakih 6:2 i 6:4 zaustavio iskusnog Talijana Davidea Sanguinettija, 47. na Entry listi...

Bio je to sasvim netipičan Karlovićev meč - nijedan tie-break, dosta gubitaka servisa, samo jedan zabijeni as... I ipak pobjeda, a to je ono najvažnije.

Prvi set brzo je otišao u jednom smjeru. Ivo ga je riješio s dva breaka, dok je na svom servisu prolazio bez puno problema, ne dopustivši suparniku da dođe do break-lopte. U drugom je bilo nešto teže.

Uzbuđenja su počela već u drugom gemu, u kojem je "Karlo" zadržao servis nakon 15:40 i još jedne Talijanove break-lopte, a nastavila su se gem kasnije, breakom hrvatskog predstavnika za vodstvo od 2:1.

"Karlu" je najčešće i to dovoljno, ali večeras nije bilo. Sanguinetti je ekspresno nadoknadio izgubljeni servis i poravnao na 2:2, uz malu pomoć trećeg hrvatskog "reketa" dvostrukom pogreškom na break-lopti. Prvi put nije prošlo, drugi put je - Ivo je kod 3:3 napravio svoj drugi break u setu, ukupno četvrti u meču, a taj mu je bio dovoljan za pobjedu. Do kraja je držao bez novih komplikacija.

Jedan iskusni suparnik je arhiviran, a slijedi drugi. U osmini finala čeka Šveđanin Jonas Björkman (65.), koji je na startu iznenadio šestopostavljenog Francuza Gaela Monfilsa. "Karlo" i Björkman dosad se nisu sastajali na Touru.

Monfils je izletio jučer, no ni utorak nije prošao bez ispadanja nositelja. Četvrtopostavljeni Robby Ginepri oprostio se u nastavku dan ranije prekinutog američkog dvoboja, sa 6:7(4), 6:3 i 6:1 u korist Paula Goldsteina. Ginepriju ove sezone, najblaže rečeno, ne ide - samo jedna pobjeda i već pet poraza govore dovoljno.

Treći nositelj Tommy Robredo je lakše od očekivanog izašao na kraj s Andyjem Murrayjem, nedavnim pobjednikom San Josea. Bilo je 6:2 i 6:2 za Španjolca, kojem je jedini istaknutiji dosadašnji ovogodišnji rezultat četvrto kolo Australian Opena.

ATP Las Vegas, 28.2.2006., prvo kolo: Hernych (Češka) - Pless (Danska, Q) 6:3, 6:3, Benneteau (Francuska) - Söderling (Švedska) 6:4, 7:6(0), Goldstein (SAD) - Ginepri (SAD, 4) 6:7(4), 6:3, 6:1, Spadea (SAD) - Capdeville (Čile, Q) 6:3, 6:2, Luczak (Australija, LL) - Tursunov (Rusija) 6:4, 7:6(7), Karlović (Hrvatska) - Sanguinetti (Italija) 6:2, 6:4, Fish (SAD, WC) - Amritraj (Indija, Q) 6:4, 7:6(4), Robredo (Španjolska, 3) - Murray (Velika Britanija) 6:2, 6:2, J. Blake (SAD, 5) - Srichaphan (Tajland) 7:6(3), 6:0, Vahaly (SAD, LL) - Querrey (SAD, WC) 3:6, 7:6(3), 6:3, Kiefer (Njemačka, 2) - Sargsian (Armenija, Q) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!