Tenis

"Karlo" uživa u gradu kocke

Ivor Krapac • petak, 03.03.2006.

Ivo Karlović nastavlja niz na 380.000 $ bogatom ATP turniru u Las Vegasu. "Karlo" je u večerašnjem četvrtfinalu sa 7:6(4), 6:4 zaustavio trećepostavljenog Španjolca Tommyja Robreda i izborio svoje drugo polufinale karijere na ATP Touru, nakon prošlogodišnjeg finala na travi londonskog Queen's Cluba...

Za razliku od kompletne prve polovice prošle sezone, početak 2006. zasad donosi više dobrih vijesti za Karlovića. Nakon što je na Zagreb Indoorsu došao do četvrtfinala, na američkom betonu napravio je i korak više, ubilježivši drugu pobjedu u isto toliko međusobnih susreta s Robredom.

Učinio je to sa servisom koji statistički nije bio briljantan - s osam aseva, pet duplih i 58 % ubačenog prvog. No, najvažnije je da je nakon svakog ubačenog prvog servisa završilo dobro, jer je tu dobio čak 35 od 38 odigranih poena...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Bilo je teško igrati jer je puhao jak vjetar, no nastojao sam ne razmišljati previše o tome, nego se koncentrirati na lopticu i svoju igru. On je, s druge strane, bio jako nervozan u najvažnijim trenucima i tu je bio ključ meča", komentirao je Ivo nakon uspješno obavljenog posla: "Dobro sam servirao, s čak 92 % osvojenih poena nakon ubačenog prvog, iako nisam servirao svom snagom zbog vjetra. Išao sam na preciznost i dobro odigravao voleje, tako da mu nisam dozvolio niti jednu break-loptu."

"Karlo" je u prva dva meča u gradu kocke slavio bez odigranog tie-breaka, dok je danas prekinuo tu seriju u prvom setu, koji je prošao bez ijedne break-lopte. U tie-breaku su presudila dva mini-breaka trećeg hrvatskog "reketa", za 4:2 i konačnih 7:4.

Drugi set donio nam je i jedini break u meču. "Karlo" se najavio Španjolcu propuštanjem break-lopte već u prvom gemu, u kojem je dostigao 40:0, da bi presudni udarac zadao kod 3:3, oduzimanjem Robredovog servisa za veliku i, pokazalo se, nedostižnu prednost. Do kraja je držao bez većih problema.

Drugo polufinale karijere je "u džepu", a u potrazi za drugim finalom slijedi susret s petim nositeljem Jamesom Blakeom, koji je u četvrtfinalu sa 6:4 i 6:4 pobijedio Danca Kennetha Carlsena. "Karlo" se još nije susretao s Blakeom, a uoči prvog dvoboja nije se puno zamarao suparnikom: "Igram dobro i osjećam se dobro, a to je najvažnije. Imam igru za Blakea, imao bih i za Carlsena."

U gornjem dijelu ždrijeba o finalistu će odlučivati prvi nositelj Lleyton Hewitt i 29-godišnji Amerikanac Paul Goldstein, najveće iznenađenja tjedna u Las Vegasu. Hewitt je u četvrtfinalu sa 6:2 i 6:0 "razbio" Philippa Kohlschreibera, dok je Goldstein do svog trećeg polufinala karijere na Touru stigao predajom Xaviera Malissea pri zaostatku od 6:3 i 2:0 zbog ozljede lijeve Ahilove tetive.

ATP Las Vegas, 3.3.2006., četvrtfinale: Hewitt (Australija, 1) - Kohlschreiber (Njemačka) 6:2, 6:0, Goldstein (SAD) - Malisse (Belgija) 6:3, 2:0, predaja Malissea, Karlović (Hrvatska) - Robredo (Španjolska, 3) 7:6(4), 6:4, J. Blake (SAD, 5) - Carlsen (Danska) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!