Tenis

Hrvatski div ide dalje

Ivor Krapac, Branimir Korać • srijeda, 01.03.2006.

Ivo Karlović preskočio je i drugu prepreku na 380.000 $ vrijednom ATP turniru u Las Vegasu. Kao i jučer protiv Davidea Sanguinettija, "Karlo" je i večeras slavio u meču bez tie-breaka, s 3:6, 6:3 i 6:4 u osmini finala protiv Šveđanina Jonasa Björkmana...

Ivo je produžio niz setova bez odigranog tie-breaka na sedam uzastopnih, a ta serija počela je još prošlog tjedna u osmini finala Memphisa protiv Paula Capdevillea, u meču kojeg je izgubio. U Las Vegasu, srećom, zasad pobjeđuje, a danas je i servis proradio i bio na uobičajenoj razini, sa 16 aseva i vrlo dobrih 67 % ubačenog prvog.

U sva tri seta odlučio je po jedan break. 33-godišnji Šveđanin riješio je prvu dionicu oduzimanjem "Karlovog" servisa u drugom gemu, dok je treći hrvatski "reket" uzvratio i okrenuo breakom kod 4:3 u drugom i 1:1 u trećem setu. U dva seta koja je dobio, najteža opasnost na Karlovićevom servisu dogodila se u dugom trećem gemu drugog, kad se Ivo spasio nakon Björkmanove break-lopte.

"Karlo" se, tako, probio u svoje drugo ovogodišnje četvrtfinale na Touru, nakon početka veljače i nastupa pred svojim navijačima, na Zagreb Indoorsu. Idući suparnik bit će mu Španjolac Tommy Robredo. Robredo je u drugom kolu svladao Mardyja Fisha prilično lagano s dva puta po 6:4. Do sada Karlović i Robredo igrali su tek jednom i to 2004. godine u Rimu gdje je pobjedu odnio Karlović sa 7:6, 6:4.

U četvrtfinalu je i Lleyton Hewitt koji je uspio svladati Čeha Hernycha sa 6:3, 6:3.

ATP Las Vegas, 1.3.2006., osmina finala: Kohlschreiber (Njemačka) - Benneteau (Francuska) 6:3, 6:2, Karlović (Hrvatska) - Björkman (Švedska) 3:6, 6:3, 6:4, Robredo (Španjolska, 3) - Fish (SAD, WC) 6:4, 6:4, Hewitt (Australija, 1) - Hernych (Češka) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!