Tenis

Pad nakon prvog seta

Ivor Krapac • nedjelja, 05.03.2006.

Ivo Karlović nije došao do svog drugog ATP finala u karijeri. "Karla" je u polufinalu 380.000 $ vrijednog turnira u Las Vegasu sa 7:6(2) i 6:1 zaustavio petopostavljeni Amerikanac James Blake...

Sve bitno dogodilo se u prvom setu, u kojem je Ivo najveću šansu imao pri vodstvu od 3:2, kad je propustio svoje jedine tri break-lopte u ovom meču. Blake nije imao nijednu break-loptu u prvoj dionici, no nije mu ni trebala - sve je riješio sa samo dva izgubljena poena u jednosmjernom tie-breaku.

U drugom setu Amerikanac je prošao znatno lakše, s dva breaka i samo jednim ispuštenim gemom, dovršivši posao za sat i 11 minuta igre. Ovo mu je drugo finale sezone, nakon naslova u Sydneyju s početka godine, a u borbi za novu titulu srest će se s prvopostavljenim Lleytonom Hewittom, koji je sinoć slavio u tri seta.

Hewitt je s 3:6, 6:1 i 6:0 prekinuo niz neočekivanog polufinalista Paula Goldsteina i time izborio svoje drugo finale u 2006., nakon nedavnog poraza od Andyja Murrayja u San Joseu. Protiv Blakea zasad ima samo ugodna iskustva - dobio je svih šest međusobnih susreta, no nikad dosad nisu se sastajali u finalu nekog ATP turnira.

ATP Las Vegas, 4.3.2006., polufinale: Hewitt (Australija, 1) - Goldstein (SAD) 3:6, 6:1, 6:0, J. Blake (SAD, 5) - Karlović (Hrvatska) 7:6(2), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!