Tenis

"Napokon sam zadovoljan igrom"

Ivor Krapac • četvrtak, 30.03.2006.

Četvrtfinale Masters Series turnira u Miamiju donijelo je još jednu pobjedu Ivana Ljubičića bez ispuštenog seta. Prvi hrvatski "reket" probio se u polufinale sa 7:6(4), 6:3 protiv Agustina Callerija i izborio novi argentinski izazov, susret s trećim nositeljem Davidom Nalbandianom, koji je bez puno problema zaustavio Marija Ančića...

"Napokon sam zadovoljan svojom igrom, jer sam nakon prethodnih nastupa govorio treneru kako nisam baš najsretniji izvedbom u prvih nekoliko kola", rekao je Ivan na pressici nakon pobjede nad Callerijem: "Mislim da sam servirao fantastično, ispustio sam samo jedan poen na prvom servisu i nisam mu dao nijednu break-loptu, dominirao sam servis-gemovima... I on je bio jako dobar u prvom setu, dok je u drugom malo pao i dao mi šansu da budem agresivniji u izmjenama s crte."

"Trenutno sam drugi na svijetu po ovogodišnjim bodovima, imam omjer 24-3 i definitivno se osjećam kao drugi tenisač svijeta. To nije tajna i nije samo osjećaj, i brojevi to pokazuju", nastavio je Ljubičić, dodavši riječ-dvije o sinoć odličnom servisu: "Naravno, mečevi se ne mogu dobivati samo servisom, treba i igrati dobro, jer ima puno podjednako dobrih servera koji nemaju rezultate kakve ja imam. No, dobar servis definitivno pomaže, daje mi mogućnost da budem opušteniji u servis-gemovima suparnika."

Vezane vijesti

Nakon pobjede, Ivan je na mreži najavio Calleriju novi susret idućeg petka, u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa u Zagrebu. "Mislim da će se to i dogoditi... Bit će to drugačije, u dvorani i u Hrvatskoj, na bržoj podlozi i s još manje dužih izmjena nego danas. Znam da ću imati dosta prilika ako ću servirati dobro, ali sam svjestan i da bi moglo biti nekoliko tie-breakova ako će Agustin igrati kao ovdje u prvom setu. Na bržoj podlozi bi mi bilo još teže doći do breaka."

Novi test bit će ogled sa zahuktalim Davidom Nalbandianom, još jedan najavni meč za idući tjedan i četvrtfinale Davis Cupa. Ivan je bacio pogled prema polufinalnom susretu na Floridi, koji će se dogoditi sutra: "David je nevjerojatan igrač. Dovoljno govori da je dobio Federera kad je Roger igrao dobro, lani u finalu Masters Cupa; to može samo fantastičan tenisač. Ponekad mu se dogode usponi i padovi u igri, no mislim da je ove godine koncentriraniji nego prije, želi biti na trećem ili drugom mjestu na svijetu i zaprijetiti Rogeru ukoliko se ukaže prilika. Bit će jako teško."

Nalbandian je potvrdio vrlo dobru formu sa samo četiri izgubljena gema protiv Ančića, u nastupu nakon kojeg je imao puno razloga biti zadovoljan: "Mislim da je bilo skoro savršeno od početka do kraja, s tek nekoliko pogrešaka u prvom gemu drugog seta, no to se može uzeti pod normalno. Dva promašaja su uvijek moguća."

"Nije jednostavno svaki puta odigrati ovako, jer uvijek igram s puno rizika i moram biti koncentriran na svakom udarcu. Redovito gađam blizu linija, a to nije lako; nekad se poklopi da odigram ovakav meč, a nekad imam 80 neforsiranih, kao u prvom meču na ovom turniru... No, osjećam da sa svakim narednim nastupom igram sve bolje i sve je više samopouzdanja."

Petak donosi četvrti ogled s Ljubičićem, protiv kojeg ima 2-1 u međusobnom omjeru. Posljednji put susreli su se na prošlogodišnjem Masters Cupu u Šangaju, u odlučujućem meču za prolaz u polufinale, a Nalbandian je tad odigrao bez pogreške i slavio sa 6:2 i 6:2.

"Ivan je imao sjajnu prošlu sezonu, posebno pamtim prvo kolo protiv Amerikanaca u Davis Cupu, a i ove godine igra jako dobro. Bit će to dobar meč i dobra priprema za Davis Cup idućeg tjedna", najavio je argentinski "broj jedan".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!