Tenis

Ljubičić u polufinalu

Deni Kirinčić • srijeda, 29.03.2006.

Naš najbolji tenisač Ivan Ljubičić još je jednom potvrdio sjajnu formu. Ovog tjedna plasirao se u polufinale Masters Series turnira u Miamiju i napravio još jedan sjajan rezultat...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nakon ispadanja Rafaela Nadala, Ljubičićev ždrijeb sasvim se otvorio. Ivan je to potpuno iskoristio i nakon jučerašnje glatke pobjede protiv Christophea Rochusa, odigrao još jedan sjajan meč.

S druge strane mreže stajao je Argentinac Agustin Calleri, koji je jučer zaustavio Nicolasa Kiefera. Calleri se izvrsno držao tijekom prvog seta u kojem nije ispustio niti jedan svoj servis. Ljubičić nije iskoristio četiri break-lopte, dok Calleri nije imao break-lopti.

U tie-breaku se bolje snašao Ljubičić, koji uzima prvi set sa 7:4 u poenima. Ključni trenutak drugog seta dogodio se u sedmom gemu kada Ljubičić iskorištava break-priliku i polako se približava kraju meča. Laganim servis-gemom dolazi do 5:3, te na Callerijev servis iskorištava drugu meč-loptu i odlazi u polufinale.

O nadmoćnosti Ljubičića dovoljno govori da u cijelom meču Calleri nije imao break-loptu. U polufinalu Ljubičić će igrati protiv Davida Nalbandiana ili Marija Ančića, koji će na teren izaći oko četiri ujutro po našem vremenu, te je moguće da već sutra imamo predstavnika u finalu.

Masters Miami, 29.3.2006., četvrtfinale, :Ivan Ljubičić (CRO, 6) – Agustin Calleri (ARG) 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!