SP 2006.

Niko Kovač i Olić sve bolje

HINA • petak, 16.06.2006.

"Zdravstvena situacija Nike Kovača i Ivice Olića je bolja i do nedjeljnog ogleda s Japanom mogli se posve oporaviti", izvjestio je pomoćnik izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Martin Novoselac...

Niko Kovač je u suretu s Brazilom zadobio neugodan udarac u predio rebara, dok Ivica Olić ima problema s mišićem. Obojica su odradila današnji trening nešto manjim intenzitetom i nastavit će s terapijama kako bi spremni dočekali možda i ključni ogled hrvatske vrste na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

I Hrvatska i Japan su izgubili prve susrete i novi poraz značio bi možda i zbogom drugom krugu World Cupa. U pojedinim kombinacijama "kockasti" bi i u slučaju novog poraza ostali u igri za osminu finala, no tada bi ovisili o preostalim rezultatima u skupini.

Izbornik Zlatko Kranjčar zatvorio je današnji trening za novinare i gledatelje, kako bi u miru odradili posljednje pripreme uoči puta u Nürnberg. Prema propisima Fife izbornici imaju pravo zatvoriti po jedan trening za svaku utakmicu. Kranjčar se ponovno odlučio za posljednji trening uoči puta.

"Postavit ćemo se napadački i pokušat ćemo konstantnim napadima slomiti suparnika. Uvjereni smo u našu pobjedu i dečki su izrazito optimistični", istaknuo je Novoselac.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača u susretu protiv Brazila bio je Robert Kovač. Uz pomoć Josipa Šimunića i Darija Šimića posve je ukočio glavne brazilske napadače Adriana i Ronalda.

"Sada nas očekuje teži posao jer su japanski napadači pokretljiviji i agresivniji, no vjerujem kako ćemo i njih zaustaviti", poručio je branič Juventusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!