Rukomet

SiCG se oprostila od polufinala

Bruno Blumenschein • srijeda, 01.02.2006.

U monotonoj i da ne kažemo dosadnoj utakmici, Rusija je bez prevelikog truda došla do važne pobjede od 29:21. Tko je gledao utakmicu, a nije znao da obje reprezentacije mogu proći u polufinale, vjerojatno bi rekao kako SiCG ne igra na ništa. Jer im je takav bio i motiv, za ništa...

Od samog početka je Rusija povela i stvorila prednost od tri gola što reprezentativci Srbije i Crne Gore nisu uspjeli stići. Ne da nisu uspjeli stići, već je dojam kako nisu niti pokušali. Kada bi se gledale pogreške u napadu od krivih dodavanja, suđenih probijanja, krivo bačenih kontri do nerezonskih šuteva zaključili bi da se radi o drugoligaškoj momčadi. U tome su prije svega prednjačili Toskić, Marko Krivokapić i Petrić.

Već u 13. minuti je bilo 8:2 golom razigranog Denisa Krivošlikova, koji je s desnog krila bez osjećaja krivnje punio gol Šterbika i Šarića. Upravo je ulazak Šarića u 16. minuti nagovjestio promjenu situacije na terenu i ruska prednost se smanjila na 6:10, da bi Toskić promašio samo jedan u nizu čistih zicera u kontra napadu, što su Rusi uvijek koristili. Još jedna šansa za SiCG se ukazala u 19. minuti kada je prilikom jednog šuta Eduard Kokšarov, najbolji ruski igrač nezgodno stao i ozlijedio gležanj zbog čega ga je morao zamjeniti Dibirov.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Niti to reprezentativci SiCG nisu uspjeli iskoristiti već su radili pogrešku za pogreškom. Koliko su bili nekoncentrirani i neorganizirani pokazuje i detalj s time-outa kojeg je pozvao izbornik Vujović. Nakon serije negodovanja je rekao svojim igračima koju akciju da odigraju u slijedećem napadu, na što je njegov igrač rekao da ne zna koji je to napad. Slijedeći napad su ponovno promašili, ponovno zahvaljujući potpuno nerezonskom šutu Krivokapića.

Na poluvrijeme se otišlo s prednosti Rusa od 14:8, moglo bi se reći ni krivi ni dužni su imali toliko prednost jer nisu prikazali nikakvu posebno dobru igru. Samo osam golova naših susjeda dovoljno govori koliko su bili pokretljivi i koncentrirani u napadu, a još veći paradoks je činjenica da su od tih osam golova, dva zabili s igračem manje. Kada smo već kod pokretljivosti, Vujović ponovno nije koristio Anđelkovića, koji je pokazao u dosadašnjim susretima da je najbolje rješenje na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

Kao da se upravo Anđelkovića sjetio izbornik SiCG, što mu ovaj vraća golom u prvom napadu drugog poluvremena. Ruski igrači su tada izgledali zbunjeno i bezidejno, a kod minusa od četiri gola, Kojić promašuje cijeli gol iz čistog kontra napada. Rusi se tada bude i odlaze na 19:11 kada praktički završava utakmica. Nakon toga je bilo još nevjerojatnih situacija u obrani SiCG, npr kada je Dibirov uspio ostati sam, a Rusija je imala dva igrača manje na terenu.

Po svemu prikazanome, Rusija je zasluženo pobijedila indisponiranu i neraspoloženu reprezentaciju SiCG, koja će se jako teško psihički ponajprije oporaviti za sutrašnji dvoboj s našim igračima. Rusija je tako došla do šestog boda i s velikim ambicijama ulazi u posljedni susret s reprezentacijom Danske. Najbolji strijelac kod pobjednika je bio Krivošlikov s osam pogodatak (8/9 šut), a kod SiCG je igrač Zagreba, Kapisoda postigao četiri gola.

Skupina F, 1.2.2006, 2.kolo:
Rusija - Srbija i Crna Gora 29:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!