Rukomet

Červar: "Mi smo već sad moralni pobjednici!"

Tomislav Pacak, Bruno Blumenschein • četvrtak, 02.02.2006.

Veliku i značajnu pobjedu protiv SiCG (34:30) su slijedile isto tako velike izjave. Evo što su odmah poslije susreta pred kamerama HTV-a izjavili hrvatski izbornik Lino Červar i najbolji strijelac susreta Goran Šprem...

Kada je dolazio na čelo reprezentacije Hrvatska je bila među lošijim europskim reprezentacijama. Trebao nam je motivator, pravi izbornik koji će znati stvoriti reprezentaciju koja može predstavljati Hrvatsku kao jednu od najjačih rukometnih zemalja svijeta. Da sad drži jedan od svojih poznatih govora, rekli bi Vam - dame i gospodo, Lino Červar:"Čestitao bih svojim igračima, rekao bih da nam je bilo jako teško. Ja nisam ni spavao, znamo s kojim se sve problemima bavimo. Mi smo sada peti puta u završnici, na ponos naših ljudi i nas. ".

Nastavio je o svojim igračima i dao im zasluženu pohvalu:"Zadovoljstvo je preveliko, a čestitam igračima, znam kako im je teško, stvarno su veliki pobjednici. Da smo se i slabije plasirali oni bi za mene bili junaci. Svaka im čast. mislim da nije u redu da govorim kako idemo po zlato, jer mi smo već sad moralni pobjednici. Dakako da se u Zurich nećemo predati. Doći ce puno naših ljudi, a mi ćemo ostaviti srce na parketu, pa ćemo vidjeti je li to dovoljno.", završio je Lino.

Slika 1 od 2.

Od igrača, tu je bio Goran Šprem. Junak, kako utakmice s Danskom tako i danas. Dao je objašnjenje za svoju današnju učinkovitost od devet golova iz deset udaraca:"Igrali smo danas s lijevim krilom cijelu utakmicu. Oko 40-te minute smo ih slomili, poveli pet-šest razlike i tu je bilo gotovo. Dečki su ostavili srce na parketu, nadam se da nismo razočarali one koji su nas došli bodriti. Bez obzira tko je protivnik, sada moramo sve dobiti. Nemamo više pravo na kiks. Mi moramo pobijediti i nadam se da ćemo uspjeti.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!