Ostali sportovi

Blanka preskočila 205, petom srušila 209!

Bernard Jurišić • utorak, 14.02.2006.

Rekordi Blanke Vlašić postali su svakodnevnica. No, danas je u Banskoj Bystrici napravila ono što još nikada nije, preskočila je gotovo nevjerojatnih 205 centimetara i popravila svoj i hrvatski rekord u dvorani za dva centimetra! A svjetski rekord bio je bliži nego ikad...

Blanka je počela raditi čuda. Nakon tri oborena osobna i hrvatska rekorda u manje od mjesec dasna, danas je preskočila strašnih 205 centimetara, popravivši svoj osobni i hrvatski rekord za puna dva centimetra!

No, to nije bio kraj njezinim današnjim ambicijama. Nakon što je iz prvog pokušaja srušila sve visine na kojima je skakala, pa tako i rekordnih 205, podignula je letvicu na 209, što je visina svjetskog rekorda.

Nakon dva neuspjela pokušaja, u trećem pokušaju cijelo Blakino tijelo prešlo je preko senzacionalne visine svjetskog rekorda, ali je petom okrznula letvicu, dovoljno da se sruši s postolja.

Ovo je samo dokaz da je Blanka jednostavno - eksplodirala. Vijesti iz Banske Bistrice otišle su i u Švedsku, u dom najveće Blankine konkurentice Kajse Bergqvist, koja je prije deset dana preskočila 208 centimetara.

Ove dvije skakačice na fantastičan su način najavile Svjetsko dvoransko prvenstvo od 10. do 12. ožujka u Moskvi, kad će hrvatska javnost još jednom svoje poglede uperiti prema skoku u vis.

"Ovo je sjajan rezultat, teško mi je bilo što reći", izjavio je odmah po završetku natjecanja ekskluzivno za Sportnet.hr Blankin otac i trener Joško Vlašić. "Ovo je dokaz da smo dobro radili, ovo su nevjerojatne visine. Očekivali smo dobre rezultate, ali ovo je senzacionalno...", rekao nam je uzbuđeni i ponosni otac.

Ivica Kostelić i Blanka Vlašić učinili su Valentinovo 2006. godine - nezaboravnim!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!