Tenis

Castano i Peer uvjerljivo naprijed

Deni Kirinčić • srijeda, 08.02.2006.

Dvije najviše rangirane nositeljice na WTA turniru u Pattayi, Catalina Castano i Shahar Peer, odličnom igrom su se u dva seta plasirale u četvrtfinale...

Kolumbijka Catalina Castano igra najbolji tenis u dosadašnjoj karijeri, te je prošli mjesec ušla u Top 50. Nakon prve prepreke, prošla je i drugu. Odličnom igrom lako je deklasirala Tiantian Sun sa 6:3, 6:2.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Četvrta nositeljica, Izraelka Shahar Peer, također igra odličan tenis. Protivnica u osmini finala bila joj je iskusna Maria Sanchez Lorenzo, koja nije lako popustila. Borba se vodila u prvom setu kada su obje igračice došle do tie-breaka kojeg Peer uzima sa 7:4. Španjolka se držala do 3:3 u drugom, no tada Peer dobiva sljedeća tri gema i tu je bio kraj za Sanchez Lorenzo.

No, Španjolke nisu ostale bez predstavnice. Peta nositeljica Nuria Llagostera Vives je sa 7:5, 6:2 svladala Aleksandru Wozniak i zasluženo prošla dalje. U zadnem meču pojedinačnog dijela Španjolka Lourdes Dominguez Lino je sa 6:2, 6:0 pomela sedmu nositeljicu Aiko Nakamuru.

Naša Jelena Kostanić izgubila je u igri parova s Henrietom Nagyovom, sa 6:7(5), 6:1, 6:2 u korist Marije Elene Camerin i Mare Santangelo. Ovaj susret je nekako bio uvod u sutranji meč Kostanić protiv Camerin. U paru je bolja bila Talijanka, a nadamo se da će Jelena slaviti u singlu.

Prve nositeljice i aktualne pobjednice Australian Opena, Zi Yan i Jie Zheng, su sa 6:4, 6:2 bile bolje od Na Li i Bethanie Mattek i prve se plasirale u polufinale.

WTA Pattaya, 8.2.2006., osmina finala: Nuria Llagostera Vives (ESP, 5) – Aleksandra Wozniak (CAN, Q) 7:5, 6:2, Shahar Peer (ISR, 4) – Maria Sanchez Lorenzo (ESP) 7:6(4), 6:3, Catalina Castano (COL, 3) – Tiantian Sun (CHN) 6:3, 6:2, Lourdes Dominguez Lino (ESP) – Aiko Nakamura (JPN, 7) 6:2, 6:0.

WTA Pattaya, 8.2.2006., 1. kolo, parovi: Camerin / Santangelo (ITA/ITA) – Kostanić / Nagyova (CRO/SVK) 6:7(5), 6:1, 6:2.

WTA Pattaya, 8.2.2006., četvrtfinale, parovi: Yan / Zheng (CHN/CHN, 1) – Li / Mattek (CHN/USA) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!