Tenis

Kostanić teško do četvrtfinala

Deni Kirinčić • četvrtak, 09.02.2006.

Naša najbolja tenisačica Jelena Kostanić osigurala je četvrtfinale WTA turnira u Pattayi, nakon teške pobjede u još težem meču protiv Talijanke Marije Elene Camerin...

Kostanić je počela odlično i mislilo se da će Camerin biti lak plijen nakon što je Jelena uzela prvi set sa 6:1. Igrala je sjajno i nije davala nikakve šanse Talijanki koja bolje otvara drugi set.

Camerin dolazi do 3:1 i počinje sve bolje igrati i tu prednost drži do kraja seta za konačnih 6:4. Treći je davao naznake da Kostanić više nema svoju igru nakon što Camerin uzima prva dva gema odlučujućeg seta, no Kostanić se tada budi i uzima četiri gema u nizu.

Kada je Kostanić trebala zatvoriti meč opet se javljaju problemi i Camerin dobiva tri gema u nizu za vodstvo 5:4. No, Kostanić uzima konačnu pobjedu uzvrativši istom mjerom, s tri gema u nizu za konačnih 7:5.

Kostanić će u četvrtfinalu igrati protiv vrlo dobre mlade Finkinje Emme Laine, koja je danas izbacila također Talijanku Maru Santangelo sa 6:1, 7:5 nakon što je gubila s 5:1 u drugom setu.

Iako teško, Kostanić je još jednom došla do četvrtfinala i prilike za ulazak u još jedno polufinale, a sada su šanse porasle jer za protivnicu ima dosta neiskusnu, ali svejedno neugodnu protivnicu koju ne treba podcijeniti.

WTA Pattaya, 9.2.2006., osmina finala, :Jelena Kostanić (CRO) – Maria Elena Camerin (ITA) 6:1, 4:6, 7:5, Emma Laine (FIN) – Mara Santangelo (ITA, 8) 6:1, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!