Zimski sportovi

Uragan Kostelić napada Torino!

Vedran Stilin • utorak, 14.02.2006.

Da vam je netko rekao kako će Ivicu Kostelića 40 stotinki dijeliti od zlatne medalje u kombinaciji prije druge slalomske vožnje, biste li mu vjerovali? Upravo to se događa u nevjerojatnoj kombinacijskoj utrci Olimpijskih igara gdje je Ivica nikad bliže ostvarenju svog životnog sna. Od njega ga još dijele Benjamin Raich, 40 stotinki i jedna slalomska utrka…

Već nakon jutrošnjeg spusta potajno smo se nadali kako će biti snage u Ivici da izdrži ove današnje cjelodnevne napore kako bi svoje ime zlatnim slovima upisao u hrvatsku i svjetsku povijest. Sad, nakon odvožene prve slalomske vožnje kombinacije smo uvjereni da naš najbolji skijaš može otići do kraja jer sve mu se otvorilo.

Daleko najbrži nakon spusta Bode Miller slabo je odvezao slalom te su se njegove dvije sekunde prednosti pred najljućom konkurencijom prepolovile. I tako je dugo vremena on stajao na čelu poretka kad je odjednom njegovo mjesto na vrhu preuzeo Benjamin Raich. Nikome nije bilo jasno o čemu se radi dok nije došlo objašnjenje kako je Amerikanac diskvalificiran. To je značilo da prvo mjesto drži Austrijanac dok je na drugom, odmah iz njega fantastični Ivica s 40 stotinki zaostatka.

Molio je samo da mu ozlijeđeno koljeno izdrži kako bi pokazao svijetu da u njemu još ima snage za velike pothvate i pokazao je da ima. Sada mu ostaje još samo jedna vožnja njegove najdraže discipline nakon koje će znati je li san dosanjan, je li to onaj dan zbog kojega se svako jutro ustaješ uz svitanje zore sa samo jednom pomisao u glavi - olimpijska medalja. Od sveg srca mu želimo da to i uspije jer znamo koliko bi to njemu značilo, a naravno i nama kao maloj naciji velikih sportaša.

O svojoj sudbini sam odlučuje i što drugo na kraju reći osim sretno Ivice, vrijeme je da taj san pretvoriš u javu!

U sjeni odličnih nastupa Ivice ostali su mladci koji su došli skupljati dragocjeno iskustvo. Tako je Tin Široki završio kao 31., Ivan Ratkić 34., a Natko Zrnčić-Dim, koji je početkom svog nastupa napravio veliku pogrešku i skoro izletio sa staze, zauzeo je 38. poziciju.

Poredak nakon prve vožnje slaloma:
1. RAICH Benjamin (AUT) 2:24.65
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +0.40
3. LIGETY Ted (USA) +0.86
4. SCHOENFELDER Rainer (AUT) +1.04
5. ALBRECHT Daniel (SUI) +1.13
6. BANK Ondrej (CZE) +1.19
7. SPORN Andrej (SLO) +1.22
8. ROCCA Giorgio (ITA) +1.62
9. BERTHOD Marc (SUI) +1.80
10. FILL Peter (ITA) +2.03

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!