Zimski sportovi

Ivici olimpijsko srebro!

Vedran Stilin • utorak, 14.02.2006.

SAN JE DOSANJAN! Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Torinu! Ono što je sanjao cijeli život napokon je dostigao. Srebrna medalja je oko vrata, Ivica je ušao u povijest kao prvi hrvatski sportaš koji je od osamostaljenja osvojio medalju na zimskim Olimpijskim igrama…

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ono za što je radio sve ove godine, ono što mu je bila posljednja misao prije sna, prva kad bi se probudio danas se napokon ostvarila. Ušao je u olimpijsku povijest - cilj kojega je mu je otac Ante usadio u glavu već od malih nogu. Sva ona patnja s treninzima na početku karijere, bezbroj operacija danas je debelo naplaćena. Svijete, gledaj naše Kosteliće, gledaj našeg Ivicu!

Već jutros je davao naznake da će učiniti nešto veliko kada je u spustu ostvario vrlo dobro vrijeme, a da će doći do medalje pokazao je tijekom prve slalomske vožnje. Međutim tada nismo htjeli govoriti kako je kolajna sigurna da ga slučajno ne bi urekli. Sada, kad je sve sretno okončano možemo reći da imamo srebro, Hrvatska je na popisu osvajača medalja! Treba pogledati kroz povijest da se vidi kakav je to uspjeh za jednu malu zemlju, za jednu obitelj kojoj se cijeli svijet divi.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Prvo mjesto otišlo je Amerikancu Tedu Ligetyju čija je druga vožnja bila nevjerojatno, nešto čemu se niti jedan skijaš u ovom trenutku ne može približiti. O srebru smo već sve rekli dok su Austrijanci nakon pada Raicha ipak uzeli jednu medalju jer brončani je Rainer Schoenfelder.

Nešto je bilo u zraku cijeli ovaj dan jer je prije četiri godine 14. veljače Janica krenula svoj put po Salt Lake Cityju kada je ostvarila nešto veličanstveno u povijesti sporta. Sezona lova na medalje u Torinu je otvorena. Iako smo i ovako prezadovoljni vjerujemo kako ćemo Kosteliće još gledati na pobjedničkim postoljima.

Osim osvajača srebra u utrci smo još imali i Tina Širokog koji je završio 26., Natka Zrnčića-Dima na 33. dok Ivan Ratkić nije stigao do cilja.

Kombinacija, rezultati:
1. LIGETY Ted (USA) 3:09.35
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +0.53
3. SCHÖNFELDER Rainer (AUT) +1.32
4. ALBRECHT Daniel (SUI) +1.38
5. ROCCA Giorgio (ITA) +1.39
6. BANK Ondrej (CZE) +1.65
7. BERTHOD Marc (SUI) +1.87
8. BOURGEAT Pierrick (FRA) +1.94
9. FILL Peter (ITA) +2.86
10. JANSRUD Kjetil (NOR) +2.97
11. LARSSON Markus (SWE) +2.99
12. VRABLIK Martin (CZE) +3.06
13. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) +3.16
14. BAXTER Noel (GBR) +3.44
15. GORZA Ales (SLO) +3.56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!