Zimski sportovi

Mladi Kanađanin održao lekciju velikanima

Vedran Stilin • ponedjeljak, 20.02.2006.

Francois Bourque ostvario je najbolje vrijeme u prvoj veleslalomskoj vožnji i tako iza sebe ostavio Francuza Joela Chenala dok treće mjesto drže Fredrik Nyberg i Hermann Maier sa zaostatkom od 22 stotinke…

Veleslalom za muškarce trebao je početi u 9:30 sati, ali je zbog novonapadalog snijega start prve vožnje odgođen za sat vremena. Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić odlučio je propustiti ovaj nastup kako bi spremno dočekao disciplinu u kojoj ima dobre izglede za osvajanje još jednog odličja - slalom.

Iako je do sada samo dva puta osvajao treća mjesta u Svjetskom kupu, 21-godišnji Bourque odlično je odvezao u prvom veleslalomskom nastupu na Olimpijskom igrama čime je zauzeo vodeću poziciju s vremenom 1:16.61 minute. Drugo iznenađenje dana priredio je Joel Chenal koji je zaostao 19 stotinki za vodećim čime je neočekivano ušao u krug najvećih favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja.

Treću poziciju trenutno dijele dva veterana svjetskog skijanja Nyberg i Maier s identičnim vremenom, a njihov zaostatak od 22 stotinke govori da je to itekako nadoknadljivo jer iskustvo velikih natjecanja je uz njih dok bi se mladi Kanađanin mogao preplašiti vodeće pozicije u svom drugom nastupu. Također treba naglasiti da je prvih 12 skijaša u samo jednoj sekundi tako da bismo mogli gledati velike promjene u drugoj vožnji koja počinje u 14 sati.

Natko Zrnčić-Dim zaostao je 5.96 sekunde za vodećim te trenutno drži 28. poziciju dok Ivan Ratkić nije stigao do cilja.

Veleslalom, prva vožnje:
1. BOURQUE Francois CAN 1:16.61
2. CHENAL Joel FRA +0.19
3. NYBERG Fredrik SWE +0.22
4. MAIER Hermann AUT +0.22
5. RAICH Benjamin AUT +0.34
6. SVINDAL Aksel Lund NOR +0.49
7. GOERGL Stephan AUT +0.54
8. BLARDONE Massimiliano ITA +0.60
9. GRANDI Thomas CAN +0.62
10. ROY Jean-Philippe CAN +0.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!