SP 2006.

Parreira: "Brazil očekuje težak posao"

HINA • srijeda, 08.03.2006.

Premda je većina nogometni stručnjaka proglasila Brazil glavnim kandidatom za osvajanje svjetske titule, izbornik Selecaoa, Carlos Alberto Parreira vrlo je oprezan uoči predstojećeg World Cupa...

"Brazil očekuje vrlo težak posao na putu prema obrani svjetskog naslova. Svi očekuju da ćemo se prošetati do prvog mjesta, no u Njemačkoj još nekoliko reprezentacija ravnopravno konkurira za titulu," mišljenja je brazilski strateg.

Parreira smatra kako su reprezentacije Italije, Argentine, Engleske, Francuske Nizozemske, Portugala i Njemačke dovoljno kvalitetne da stignu do završne pobjedu u Berlinu 9. srpnja.

"Turnir je izuzetno naporan i biti će teško održati maksimalnu koncentraciju. Jedna pogreška može uništiti sve naporne mjesece priprema. Ne želim igračima stvarati dodatan pritisak, ionako 180 milijuna naših sunarodnjaka priznaje jedino prvo mjesto," dodao je brazilski strateg.

Jedan od glavnih razloga zašto Parreira predviđa izjednačeni turnir je odluka FIFA-e da se ranije završe natjecanja u ligama kako bi igrači imali više vremena za odmor.

"Mnoge reprezentacije su u Japanu i Južnoj Koreji ostvarile loše rezultate zbog suludog ritma kroz koji su prošli njihovi ponajbolji igrači. U Njemačku će igrači doputovati svježiji i odmorniji, što je izuzetno važno," zaključio je Parreira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!