Ostali sportovi

Blanki svjetsko srebro!

Bernard Jurišić • nedjelja, 12.03.2006.

Blanka Vlašić osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Moskvi! Sjajan rezultat naše najbolje atletičarke, koja je s preskočenih 2 metra došla do najveće medalje svoje seniorske karijere i nastavila fantastičan niz hrvatskog sporta od početka 2006. Zlato je uzela Ruskinja Jelena Slesarenko s preskočenih 202...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sjajno otvaranje godine za hrvatski sport nastavila je i Blanka Vlašić. Na Svjetskom prvenstvu u Moskvi uzela je srebrnu medalju, čime je "posvijetlila" broncu osvojenu prije dvije godine u Budimpešti na istom natjecanju.

Blanki je za srebro bilo dovoljno preskočiti 200 centimetara, za više od toga nije bilo snage. Jučerašnje kvalifikacije i današnji finalni nastup ipak nisu ostavili dovoljno snage da Blanka krene u lov na svoj najbolji rezultat. Svejedno, sjajan uspjeh Blanke osobno, ali i hrvatske atletike, koja će i na Svjetskom prvenstvu imati predstavnika na postolju.

Vezane vijesti

Sve do 198 centimetara trajale su "kvalifikacije", a svaka visina stanjivala je konkurenciju u finalu. Blanka je preskočila 200 centimetara iz prve, dok se njezina glavna konkurentica, Ruskinja Jelena Slesarenko, preko dva metra vinula tek u trećem pokušaju.

No, Ruskinja je narednu visinu, 202, preskočila iz prve, što je Blanku stavilo pred veliki pritisak. Splićanka nije iz prve preskočila 202, zbog čega je odlučila letvicu dignuti na 204. Iz dva pokušaja nije uspjela dosegnuti tu visinu, iako je u drugom pokušaju bila vrlo blizu.

Zlato je tako ostalo u Rusiji, na vratu Jelene Slesarenko, Blanka je srebrna, a broncu je uzela Španjolka Ruth Beitia s preskočenih 198.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!