SP 2006.

HNS dodijelio 1410 "novih" ulaznica, uskoro druga aukcija

HINA • četvrtak, 13.04.2006.

Nikad u povijesti nije bilo tako teško doći do ulaznica kao što je to slučaj za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, koje počinje za manje od dva mjeseca.

Prodano je 2,7 milijuna ulaznica, a tek dva posto vlasnika karata odlučilo je odustati od odlaska u Njemačku. Oni su svoje karte ponudili na prodaju putem posebnog portala koji je pod nadzorom Fife i organizatora SP-a. Na prvoj aukciji tih ulaznica, koja je okončana 9. travnja, na prodaju je ponuđeno deset tisuća karata i one su "planule" u nekoliko minuta. Za drugu aukciju, koja će trajati od 1. svibnja do 7. lipnja, dosad je ponuđeno 52 tisuće karata.

Kao što je poznato na svakoj ulaznici nalaze se osobni podaci vlasnika i njihova preprodaja izvan strogo reguliranih kanala nije moguća. Oni koji se žele odreći svojih teško stečenih karata mogu ih na prodaju ponuditi samo putem posebnog portala, koji je pod nadzorom Fife i organizatora SP-a. No, to nije sve, morate dati i valjan razlog zašto se odričete ulaznica. Oni koji su dosad ponudili na prodaju svoje ulaznice uglavnom su kao razlog neodlaska u Njemačku navodili obiteljske probleme, nemogućnost dobivanja godišnjeg odmora ili, pak, bolest. Kao valjani razlog priznaje se i nemogućnost dobivanja vize.

Ukoliko vaš razlog za prodaju karte bude ocijenjen kao nevaljan, imate pravo na žalbu, a o njoj odlučuje posebna komisija u kojoj su predstavnici organizatora SP-a, njemačke vlade i Udruge potrošača.

Zasad nije poznato koliko je hrvatskih navijača odlučilo ponuditi svoje ulaznice na aukciju. "Mi ne raspolažemo s takvim podacima, no moguće je da među njima ima i hrvatskih navijača. Za pretpostaviti je da su među onima koji nude ulaznice na aukciji oni koji su ih kupili 'na slijepo', odnosno prije ždrijeba skupina SP-a", kazao je danas za Hinu Nikša Martinac, HNS-ov koordinator za prodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Na internet stranici Hrvatskog nogometnog saveza objavljeno je da je jučer obavljena prodaja 1410 "novih" ulaznica. Radi se o ulaznicama koje je HNS naknadno dobio od Fife, i te karte nemaju nikave veze s onima koje se nude na aukciji. Od tih 1410 ulaznica, 950 je za prvi krug natjecanja. Za utakmicu s Brazilom prodano je 438 ulaznica, 265 za utakmicu s Japanom, a 247 za susret sa Australijom. Također, prodano je još 57 karata za osminu finala, 335 za četvrtfinale, 55 za polufinale i 13 za finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!