SP 2006.

"Kranjčar je donio novu dimenziju Hrvatskoj"

Sportnet • petak, 14.04.2006.

Najstarija svjetska novinska agencija AFP objavila je profil hrvatske reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva, a kao ključnu figuru ističu Niku Kranjčara...

"Tradicija dobrog hrvatskog nogometa nastavlja se nakon što su se po treći put plasirali na SP u svega 14 godina, koliko su članovi Fife", navodi agencija. "Iako su Šveđani bili favoriti u skupini 8 kvalifikacija za SP, nakon lošeg nastupa na Euru 2004, hrvatsku reprezentaciju je nakon Otta Barića preuzeo Zlatko Kranjčar, koji je s nepromijenjenom momčadi u dva navrata pobjedio Švedsku."

"Kranjčar je u hrvatski kamp unio gostoljubivu atmosferu, odlično se snalazi s medijima, dok se njegov prethodnik Barić ponašao autoritarno i nasilnički", navodi AFP, a prenosi Index.hr.

Agencija ističe Niku Kranjčara kao najboljeg igrača Hrvatske. "Prvi potez novog izbornika bio je arfimacija 20-godišnjeg sina u veznom redu. Niko je dodao novu dimenziju, a igra iza dva napadača, najčešće Dade Prše i Ivana Klasnića".

Uz ubojiti napad, AFP je istaknula ostatak momčadi među kojima je posebno pohvalila i upozorila Brazlice na našeg za sada nepoznatog Luku Modrića, koji služi našem izborniku kao veliki džoker s klupe.

U profilu reprezentacije navedeni su i prijašnji nastupi, od Francuske 1998. godine i trijumfa Miroslava Blaževića, ispadanja u prvom kolu na SP-u 2002. godine kada je momčad vodio Mirko Jozić, te Eura 2004, kada se nakon poraza od Engleske 4:2 Hrvatska vratila kući.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!