Tenis

Više sreće drugi put

Ivor Krapac • nedjelja, 19.03.2006.

Roger Federer dovršio je posao i pospremio u torbu još jedan Masters Series naslov; računajući i dva Masters Cupa, ukupno 11. u karijeri. Najbolji tenisač današnjice je treću godinu zaredom trijumfirao u Indian Wellsu, ubilježivši 7:5, 6:3 i 6:0 u finalnom dvoboju s američkim adutom Jamesom Blakeom...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Blakeova jedina večerašnja šansa bio je prvi set, kojeg je mogao, pa i morao dobiti. Otvorio je na najbolji mogući način, bijegom do vodstva od 4:1 s dva breaka prednosti, no nastavak je bio drugačija priča.

Prvi na svijetu prvo je nadoknadio jedan break i smanjio na 4:3, a nešto kasnije izdržao i Amerikančev servis za set kod 5:4, u kojem mu je Blake pomogao s dvije dvostruke pogreške.

Vezane vijesti

Nakon što je gubio s 5:3, Federer je potpuno okrenuo i dobio prvi set, a ostalo je zapravo bila samo rutina. U drugom setu presudio je jedan, a u trećem još tri breaka, za slavlje nakon sata i 43 minute igre.

Velikih pobjeda i naslova je sve više, a raspoloživih epiteta za oslikavanje Švicarčevih dosega sve manje. Dovoljno je reći da je to Roger Federer, najbolji na svijetu...

Masters Series Indian Wells, 19.3.2006., finale: Federer (Švicarska, 1) - J. Blake (SAD, 12) 7:5, 6:3, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!