Tenis

Blake ima Nadalov broj

Ivor Krapac • nedjelja, 19.03.2006.

Na prošlogodišnjem US Openu bilo je to pomalo neočekivano, no sinoć smo doznali da slučajnosti nema - James Blake ima igru i dovoljno oružja za pariranje Rafaelu Nadalu. Nakon što ga je lani zaustavio na posljednjem Grand Slam turniru sezone, Amerikanac je sinoć "skinuo" drugog na svijetu i u polufinalu Masters Series turnira u Indian Wellsu...

Nema Andyja Roddicka i Andrea Agassija, ali nema brige - James Blake i dalje nastavlja oduševljavati svoje podupiratelje na tribinama, a sinoćnjih 7:5 i 6:3 protiv Nadala donijelo mu je plasman u prvo Masters Series finale u karijeri.

"Osjećao sam se odlično... Rafael je nevjerojatan igrač i svaki put izvuče najbolje iz mene, i na US Openu sam lani odigrao sjajno kad sam ga dobio", komentirao je Blake: "Danas je bilo malo nezgodnije jer je bilo hladno i vjetrovito, no ipak sam imao odličan osjećaj na terenu."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Nadalu je preostalo samo čestitati i prisjetiti se poneke propuštene prilike na putu do poraza: "Blake je odigrao dobro i agresivno, imao je samopouzdanja 'potegnuti' u najtežim trenucima. Ja, pak, nisam iskoristio svoje šanse - jednom 15:40, break-lopta kod 4:4 u prvom... No, tada je odservirao prejako, na crtu, nisam mogao baš ništa."

Amerikanac je ulaskom u finale osigurao skok na deveto mjesto Entry liste, dok bi mu turnirska pobjeda donijela još dvije pozicije više. No, za turnirsku pobjedu trebat će biti najmanje jednako dobar kao protiv Nadala, a možda i bolji - s druge strane mreže dočekat će ga zahuktali Roger Federer.

Kao i u četvrtfinalnom dvoboju s Ivanom Ljubičićem, prvi na svijetu je i u polufinalu slavio sa 6:2 i 6:3, a žrtva je bio Tajlanđanin Paradorn Srichaphan. Kad Federeru ide, gotovo sve ovisi o njemu, a malo o suparniku - tradicionalna priča koja se ponovila i sinoć.

Marija Šarapova je u subotu navečer imala najveći razlog za slavlje. Muška titula još nije podijeljena, a ona je već odradila posao i proslavila naslov na usporednom 2.100.000 $ vrijednom WTA turniru.

Šarapova je slavila u jednosmjernom ruskom finalu, sa 6:1 i 6:2 protiv Jelene Dementijeve, koja je očito potrošila sve zalihe energije u polufinalnom preokretu i tri teška seta protiv Justine Henin-Hardenne. Trećepostavljena Ruskinja ovime je prekinula "sušu" naslova koja je trajala od prošlog lipnja i pobjede na travi Birminghama, a ovo joj je ukupno 11. titula u karijeri.

Masters Series Indian Wells, 18.3.2006., polufinale: Federer (Švicarska, 1) - Srichaphan (Tajland) 6:2, 6:3, J. Blake (SAD, 12) - Nadal (Španjolska, 2) 7:5, 6:3.

WTA, finale: Šarapova (Rusija, 3) - Dementijeva (Rusija, 4) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!